resim
Yerry Fernando Mina González
Takım:Cagliari
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.95
Uyruk:Kolombiya
  • 26
    bu sezon premier lig'de toplam 7 maçta 540 dakika süre alabilmiş kolombiyalı defans oyuncusu. sene başında barcelona'dan everton'a 32 milyon euro + bonuslara transfer olmuştu.

    son man city maçında yaptığı hatadan sonra ciddi şekilde eleştirildi. bu maç özelinde üçlü defans döndüler ve keane ile zouma'nın arasında süpürücü bir stoper gibi oynadı. maç içinde de özellikle jesus ve sterling'in ikinci ve üçüncü golünde çok basit pozisyon hatası yaptı, takımı iyi oynarken bu iki basit golle oyundan düşmesine yok açtı.

    everton menajeri marco silva da, oyuncunun yaptığının normal bir şey olmadığını ve takımın olası beraberlik şansının bu gollerle yok olduğundan bahsetmişti maç sonunda.

    dünya kupası sonrası sakatlık sebebiyle kasıma kadar oynayamamıştı, sonrasında zouma ve keane'in oluşturduğu ve o girene kadar iyi giden takımın stoper rotasyonuna dahil oldu. ne olduysa zaten bundan sonra oldu. chelsea maçıyla takıma dahil olan mina'nın oynadığı everton, son 6 maçta 1 galibiyet alabildi.

    bu adamı dany'e değil de başka birine benzetiyorum. yahu bu adam aynı bizim donk gibi. zaten fizikleri ve oyun stili de benziyor birbirine. boyuna ve fiziğine rağmen son derece teknik. uzun bacakları ve iri cüssesi sayesinde rakibi kolay sindirebiliyor, ancak maç içerisinde kafası sık sık oyun dışı şeylere odaklanabiliyor. tabi donk'tan çok daha genç olduğu için ona nazaran daha çabuk. ancak bu çabukluk pek işe yaramıyor, zira pozisyonunu kolay kaybedebildiği için iş işten geçmiş olabiliyor, man city maçı gibi. zaten barcelona'nın da kendisini aldıktan 6 ay sonra göndermesinin sebebi de aşağı yukarı bu konsantrasyon eksikliğiydi. yoksa mental özellikleri dışındam mükemmel bir futbolcu görüntüsü var.

    muhakkak birkaç maç daha şans bulacaktır. ancak formunu düzeltemezse ve devre arası bir stoper transferi yaparlarsa kendisinin gönderilmesine karar verebilirler.

    ekleme: 15 aralık 2018 man city everton maçı
App Store'dan indirin Google Play'den alın