• 168
    oyun tarzları büyük keyif veren, son birkaç yıldır maçlarını izlediğim tek nba takımı. batı yakasında olmaları sayesinde saat problemi de olmuyor, lakers maçlarından alışığım gerçi bu duruma. kobe bıraktıktan, daha doğrusu sahada amaçsızca kendini komik duruma düşürdüğü son birkaç yıl dahil ligi izlemeyi bırakmıştım ki warriors ortaya çıktı bu yıllarda.

    ancak kendileriyle ilgili büyük bir defo var ki, bu yetenek havuzu nba tarihinin belki de zirvesinde olan takımı çoğu kişinin gözünde "büyük" bir takım olarak sınıflandırılmasına engel oluyor. malum 2016 finalleri ve sonrasındaki süreçten bahsediyorum. kaba fiziği ve estetik yoksunu oyun tarzı nedeniyle lebron'u yıllardır pek tutmam, tamamen bireysel bir tercih. herkesin ısınamadığı, izlemekten keyif almadığı oyuncular olur böyle. ama ligde saygın bir konuma gelmesinde 2016'da gsw'ye karşı 3-1'den aldığı final bir mihenk taşı oldu. yıllardır finallerde ve büyük anlarda sorunlu imaja sahip bir karakterinin böyle bir takıma karşı kazandığı -şanslı olduğunu da söylemek gerek- zafer sonrası zihinsel olarak da seviye atladığını düşünüyorum.

    warriors muhtemelen 1-2 şampiyonluk daha kazanacak, nba tarihinde yerini alacak ve lebron'dan daha fazla yüzükleri olacak ama bana sorarsanız, tüm bu süreçte en iyi kutlamayı 2016'da cavaliers yapmış olarak kalacak. warrios oyuncularının yerinde olmayı pek istemezdim, hiçbir şampiyonluktan o yılki cavs kadar keyif aldıklarını düşünmüyorum. karizmayı çizdirmiş bir takım olarak, etraftaki gözler durant ve diğerlerinin üzerinde olmaya devam edecek. ha, bu benim önümüzdeki yıllarda da maçlarını izleyeceğim tek nba takımı olacakları gerçeğini de değiştirmeyecek elbette.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın