resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5388
    kendisine küfür etmekten çok, çok yorulduğum futbolcu. bunun nedeni kötü olması, verimsiz olması falan değil. kendisi çok yönlü bir oyuncu ve galatasaray ekonomisi, çok yönlü oyuncunun en kötü halini almaya yetiyor, yani belhanda'ya. melo bir piyangoydu mesela. sneijder çok yönlü değildi, drogba da bize geldiğinde o eski süratini kaybetmişti. melo gerçekten çok yönlüydü ama dediğim gibi bir piyangoydu.

    belhanda gerçekten çok yönlü bir futbolcu. bir kere fiziği iyi. top sürebiliyor. yani driblingçi. arapas düşünüyor, ileri oynuyor. yani hücumcu. savunmaya yardım ediyor, top kapıyor. yani çift yönlü. duran top kullanabiliyor. bu arada kendisi 177 boyunda. 170-180 arası rakipleri duran toplarda iyi savunacağını da düşünüyorum ben.

    belhanda kötü müdür, iyi midir tartışılır. bence kendisi çok yönlü oyuncuların giriş seviyesinde. yakar, ortalama gider, bazen ayakta kalır, bazen güzel işler yapar. çünkü türünün giriş seviyesinde bir oyuncu.

    bu takım 4-4-2 oynayacaksa, kendisi muhakkak sol kanat oynamalıdır. kanatta ileri geri yardım eden, pas yapabilen, fiziği iyi, orta saha özellikli birini oynatınca verim almayı biliyor fatih hoca. yalnız böyle bir sisteme geçmek demek yeni orta saha dizaynı demek. bonservisi elinde 3 adam alabilirsek, celil ile orayı dörde tamamlar, mecbur kalınırsa da belhanda'yı kaydırabiliriz. bu dizilişte ve rakip alanda karma bir oyunla etkili olabilir belhanda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın