• 32
    futbolcu fiziği değil fiziki güçtür doğru terim. fiziken güçlü olmak kaslı olmak demek değildir. yani fiziksel yapı başkadır fiziksel güç başka.

    fiziki güç, futbolcunun kas yapısına göre çıkabileceği en yüksek güç seviyeye çıkması demektir. bazıları kaslı yapılarıyla bunu belli eder, bazıları gizli kas yapısı nedeniyle belli bile etmez.

    fizik güç, kondisyon, hız ve çabukluk denkleminde alttın oranı temsil eder. fizik güç seviyesi öyle bir oranda olmalı ki çabukluğunuzu ve hızınızı düşürmemeli, direncinizi ve kondisyonunuzu ise en yüksek seviyeye çıkarmalı.

    kondisyon ile fizik güç de karıştırılır bazen. kondisyon deyince fiziksel ve mental dayanıklılık ve devamlılık anlaşılır. yani bir futbolcunun kondisyonu, beyin, kalp ve kas gücünden (fizik güç anlamında) oluşur.

    altyapı'dan gelen oyuncularımızın kas yapıları ince. özellikle atalay ve yunus'un. ancak ince kas yapıları fiziken güçlenemeyecekleri anlamına gelmez. tam aksine hem güçlenip hem ince kas yapısını muhafaza edebilirler ki bu da onları dünya çapında yıldız yapar. (messi, modriç, griezmann, cruyff, david silva, neymar, cengiz vs)

    altyapıdan gelen futbolcuların büyük çoğunluğu ince kas yapısına sahip, teknik, hızlı ve çabuk futbolcular. fizik güç ve kondisyonlarını artırırlarsa hepsi de yıldız olabilir. üstelik ne kadar çalışırsa çalışsınlar kalın kaslı bir görünüme sahip olmazlar/olamazlar. bu da onlar için iyi bir haber.

    umarım ne demek istediğimi anlatabilmiş, neden salon çalışmalarını önemsediğimi izah edebilmişimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın