resim
Atalay Babacan
Takım:Ümraniyespor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:24
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 229
    --- alıntı ---

    atalay babacan'ı en iyi olduğu anda kenara almanın tarifi yok

    keçiörengücü karşısında galatasaray formasıyla 300. maçını oynayan bir selçuk inan var. peki bu durum kaçımızı mutlu ediyor? ortada hakkaniyetli bir durum olduğuna inanmıyorum. keçiörengücü karşısında 90 dakikayı tamamlamış olmasına inanamıyorum bile. şu maçtan kazandığı rakam "25 bin avro" maç başı. ortaya koyulan bir performans bile yok.

    selçuk inan'ın yapamadıkları üzerine konuşmayacağım, yıllardır dile getirdiğimiz konular. asıl sıkıntı "gençlere ağabeylik, takıma kaptanlık" yapsın denilerek sözleşme uzatmak olacak. hele ki atalay babacan'ın varlığında diyelim. artık değişimin zamanı geçmedi mi.

    selçuk inan'ı oynatmak uğruna atalay babacan'ı kanatta oynattık. bu da koca 45 dakikanın hiç olması anlamına geldi. atalay babacan'ın o pozisyonda size verebileceği bir şey yok. ilk keçiörengücü karşısında doğrusu yapılmıştı, atalay babacan merkezde oynadığında takımı nasıl taşıdı gördük.

    bu maçın da 2. yarısında merkeze çekildiğinde o kötü oynayan takım biraz olsun hareketlendi. ilk yarıda top dolaşmıyordu, tempodan ya da hareketlilikten bahsetmiyorduk. atalay babacan merkeze geçtiğinde biraz daha yaratıcılık ve hareketlilik konuşur olduk. topla dikine çıktı, faul aldı, 3-4 tane asistlik imkan oluşturdu.

    peki ümit davala ne yaptı? atalay babacan'ı en iyi olduğu anda kenara almanın tarifi yok. o kenara gelince takım kurdu, böyle bir takım karşısında dahi hareket edemez oldu. golü yemesi sürpriz değildi yani, top dahi tutamaz olduk. genç futbolcu böyle kazanılmaz, bunu herkesin bildiğine eminim.

    lig maçlarında dahi atalay babacan'ın şanslar bulması gerekiyordu. bu adam yetenekli, bu adam merkezde devam ettiği sürece büyük potansiyel. bu adam günün selçuk inan'ından da daha futbolcu. biz ise bekliyoruz, kulübede yer tutması adına kenara alıyoruz, ısrarla süre vermiyoruz. bu kararı veren herkes eleştirilir yani. çünkü beni tatmin edecek bir cevap bulamıyorum.

    burak eren

    https://www.sportifcumleler.com/...u-anda.html?spref=tw

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın