• 24
    üzerinde aşağıdaki gibi değişikliklerin (özellikle bizim gibi oyunun yavaş oynandığı liglerde) yapılması gereken kurallar:

    - kaleci vuruşu, taç, korner, serbest vuruş, oyuncu değişikliği kullanımına süre kısıtlaması getirilmeli. oyuncunun atışı kullanmaya gittiği süre buna dahil olmalı elbette. süreyi geçiren oyuncuya sarı kart verilip rakibin avantajlı olacağı şekilde oyun başlatılmalı yakın bir bölgeden. kulüplere ve oyuncuya da para cezası kesilmeli. (taç 10 sn, korner 30 sn, kaleci vuruşu 20 sn, serbest vuruşlar 30 sn, oyuncu değişikliği 20sn)

    - oyuncu değişiminde sahadaki oyuncu en yakın kenar çizgisinden çıkmalı, vakit harcanmamalı dakika kaç olursa olsun. kurala uyulmadığı taktirde oyuncuya bir maç ceza, kulübe para cezası ve bu oyuncu değiştirme hakkını iptal edip bir sonraki maçta da 1 tane eksik kullanılması gibi cezalar yağdırılmalı. (başka türlü akıllanmazlar.)

    - 3 oyuncu değişikliğine ek olarak 1 tane devre arası, 1 tane maçın ilk 15dakikası, 1 tane de 15 dakikalık uzatma bölümüne oyuncu değiştirme hakkı eklenmeli. (ayrıca uzatma 15 dakikalık tek devre olmalı ve altın gol uygulaması geri gelmeli, oyunun oynanması ve kazanılması teşvik edilmeli.)

    - topla birlikte hızını almış şekilde (karşı sahada da az sayıda rakip oyuncu kalmış olmalı) dikine veya çok geniş olmayan bir açıyla hücuma giden oyuncuya yapılan müdahaleler kırmızı kart olmalı, oyunun oynanması için.

    - geçenlerde konuşuluyordu sanırım, penaltı atışını kaleci kurtarırsa endirekt vuruş ile oyun başlamalı, pozisyonu tamamlama şansı verilmemeli penaltı atan takıma. böylece ceza sahasına inatla erkenden atlayan oyuncuların tartışılması da son bulur, kalecinin de hakkı verilmiş olur.

    - yerde palavradan kıvranan, darbe almadığı yeri tutarak abartan oyunculara da maç içinde sarı kart verilmeli, maçtan sonra da para cezası kesilmeli.

    - tüm cezalar, o sezon içinde ihlaller üst üste ikinci, üçüncü kez yapıldığı takdirde katlanarak artmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın