resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 1174
    haline sevinsem mi acısam mı bilemediğim insan. gelirken söyledikleriyle şimdi yaptıkları arasında dağlar kadar fark var. aynı zamanda ülkemizde insanları kandırmanın ne kadar kolay olduğu ortaya çıkıyor. sırf isminde koç var diye ne derse desin bu adamı savunmak için, söylediklerini kendi mantıklarına uydurmaya çalışan dolu fenerli var. bu insanın bu söylediklerini mantığına uydurmaya çalışanlar yarın tam tersini söylese, onu da mantığına bir şekilde uydurur bundan eminim. ortadoğu kafası diye tam olarak buna deniyor olsa gerek.

    spor kulüplerinde sürdürülebilirlik çok önemlidir. her kulüp kendi ekonomisine göre yapılanmak zorundadır. bazı kulüpler oyuncu satışıyla, altyapıyla vs. bunu sağlarken, bazıları bunlara ek olarak sportif başarılarla sağlar. en önemlisi de kulüpler ekonomik büyüklüklerine göre bir gelir-gider dengesi sağlamak zorundadır. daha önce ülkemizde yöneticilerin kulüplere para aktarmasının bir faydasının olmadığı görülmesine rağmen, hala bunu bir fedakarlık olarak göstermeye çalışıyorlar. bu konuda mesela ünal aysal çok net bir insandı. kulüplerin yöneticilerin cebinden para vermesiyle yönetilemeyeceğini söylüyordu. bu konuda gerçekten ülkemizin bir kaç seviye üzerinde bir başkandı. onun da tabi kendine göre hataları oldu, neyse onlar ayrı konular.

    ali koçun nasıl olsa ceza alacağız, bari basalım parayı iyi kadro kuralım mantığı hiç bir şekilde süreklilik sağlamayacak. hadi bugün bir şekilde iyi oyuncular aldın, bunların hepsi para için geldi diyelim. bir kaç ay sefasını sürdün. sonra avrupaya gidemedin. bu adamlar tamam fark etmez demeyecek. paramı alır yatarım moduna girecekler, sorunlar başlayacak. çoğundan zarar edeceksin. üstelik uefa gelirlerinden mahrum kalacaksın. hadi her şey yolunda gitti çok iyisin şampiyon oldun. seneye veya 2 sene sonra nolacak? uefa yine bir gelir gider dengesi isteyecek ve bu yönetim becerilerinden yoksun kişi imzaladığı maliyetli sözleşmeler nedeniyle yine bunu tutturamayacak. zaten borç batağında olan kulüp daha da batağa saplanacak.

    bunun sonu fb kulübünün yabancı sermayeye satışına kadar gidebilir ve hatta bakarsınız koç da bu yabancı sermayeyi bağlantılarını kullanarak bulur, getirir ve kendisi de ortak olur.

    bunları fenerbahçeyi çok düşündüğüm için yazmadım. umarım dediği gibi yapar, beter olsunlar. sadece düşündüm ve içim ürperdi. umarım galatasarayımızın başına böyle bir başkan gelmez. beceriksizlik yaptılar falan ama mustafa cengiz mali konularda çok sağlam işler yaptı ve yapmaya devam edecek gibi görünüyor. fenerbahçeyi ise izlemek eğlenceli olacağa benziyor. bakalım neler yapacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın