• 94
    yutub semalarında cirit atarken videolarına denk geldim. 2000 sydney yaz olimpiyatları'nda frederic weis'in üstünden vurduğu imza smacı, new jersey nets forması giyerken jason kidd'le yaptığı senkronize iş, zamanında damga vurduğu nba all star smaç yarışması falan fişman... kendisiyle alakalı daha birçok şey yazabilirim buraya aslında fakat vince carter denince aklıma ilk gelen şeyi dillendirmek isterim;

    james naismith'in icat ettiği basketbol sporunun tarihinde smaç vurmanın bu kadar çok yakıştığı başka bir oyuncu yok.

    atletikti ama en atletik miydi? aaron gordon, gerald green, shannon brown, zach lavine ve daha nicesi belki de carter'dan çok daha atlet(ti). en çok sıçrayan mıydı? yine saydığım isimler ve daha nicesi belki de carter'dan daha yükseğe ulaşıyor(du); ancak hiçbirinde bu adamın estetikliği yok(tu). doğru kelime bu aslında; estetik. hiçbiri carter kadar göze hitap edemedi.

    42'sine merdiveni dayadı. profesyonel basketbol kariyerinin son aylarını yaşıyor. bir daha carter gibisi gelir mi bilemiyorum. bildiğim tek şey, bu adamın basketbola, daha doğrusu "slam dunk" konseptine bambaşka bir tat kazandırdığı.

    https://youtu.be/LrIfS5_TyQQ

    #respect

    ek: kaan kural ve niko yenibayrak ikilisinden: https://youtu.be/pQSe_JVT6Hs güzel anlatmışlar abimizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın