• 36
    16 takım arasında 4 ispanyol takımı olduğunu düşünürsek, fenerbahçe veya galatasaray'a bir ispanyol gelme ihtimali %25. her ikisine birden gelme ihtimali ise %6 küsür. bunun yanı sıra, 2 alman, 2 italyan ve 2 ingiliz ekibi de var. bu üç ülkeden birinin de galatasaray veya fenerbahçe için çıkma olasılığı ise %35'lerde.

    bu anlamda baktığımız zaman, fenerbahçe veya galatasaray'dan herhangi birine bir ispanyol veya bir alman-italyan-ingiliz üçlüsünden, yani bu dört ülkeden bir takım gelme ihtimali %62.5.

    tabi bütün bunların dışında türk takımlarının dinamo kiev ile eşleşme zorunluluğunu düşünürsek, ya fener'e, ya bize geçmiş olsun :(

    kişisel tahminim, kimi çekersek çekelim, galatasaray ve fenerbahçe, toplamda en fazla bir tur atlayabilir. onda da galatasaray'ın tur atlama ihtimalini daha yüksek görüyorum. zira fener bu sezonu uefa ile uğraşarak geçirmek istemez. mümkün olduğu kadar az maç ile bu takımı en az yoracak şekilde, ligde de üst sıralara çıkma isteği olmasından dolayı burayı ve kupayı sallarlar.

    toplamda 7 kez kura çektim, 3 kere galatasaray-valencia, 2 kere fenerbahçe-leverkusen ve fenerbahçe-dinamo kiev eşleşti. diğer kuralarda hep farklı farklı takımlar geldi.

    https://draw.inker.fun/#/el/ko/2018

    buradan siz de kura çekebilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın