resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 5069
    futbolculuğunda, teknik adamlığından çok daha iyi ve akılda kalıcı şeyler yaptı aslında. sampdoria'nın ve lazio'nun efsane oyuncularından birisi oldu. özellikle sampdorialı 35-40 yaşındaki bir taraftara kendisinin ismini sorsanız, bizdeki hagi betimlemesi duyarsınız.

    premier lig şampiyonluğu kazanmak çok önemli ve büyük bir mihenktaşı. bunu becerebilen adam asla boş bir teknik direktör zaten olamaz da; bana göre burada olduğundan çok daha iyi, adeta bir guardiola, bir clough havası estiriliyor. bunun kendisinin sahip olduğu imajından, gittiği her yerde şık ve kaliteli kıyafetler giymesinden, oldukça nazik ve kibar bir insan olmasından ya da italyan bir aileden gelmesiden ötürü olduğunu düşünüyorum. tabi bütün bunların önünde, bıraktığı 12 milyonluk bir tazminat da etkili olabilir. bu gerçekten büyük bir iş, valla ben olsam bırakmazdım, açık ve net konuşayım.

    ancak işin teknik direktörlük meziyeti kısmında sıkıntıları mevcut. kendisine asla boş bir teknik direktördür demiyorum, ancak sanki olduğunun fazlasıymış gibi anlatılıyor. bence 10 üzerinden 6.5'tan 7'lik bir teknik direktör. ancak konuşulanlar en az 8-8.5 gibi.

    mesela igor tudor kendisinden daha kötü bir teknik direktör değil bence. mancini italyansa, tudor da senelerin italyan cevval stoperi. lippi ile, trapattoni ile, capello ile, bilmem kim ile çalışmış. bu işler de biraz şans, kısmet işleri. belki tudor da yarın öbür gün catania'nın başına geçer, oradan bir şekilde fiorentina ya da napoli yapar. milan, juventus, inter, her üçünün de sıçıp batırdığı bir sezonda da ipleri eline alıp şampiyon olabilir. olamaz mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın