resim
Sofiane Feghouli
Takım:-
Mevki:Ön Libero
Yaş:34
Boy:1.77
Uyruk:Cezayir
  • 3149
    tempo problemi olduğu doğru ve hatta ihtiyacı olan tek şey de bu. eskilerin yaldır yaldır koşan, pres yapan, enerjik futbolcusu için en kötü şey bu olsa gerek. ancak ben bu eksikliği futbol zekasıyla mümkün olduğunca kapatabildiğini gösterdiğini düşünüyorum 11 aralık 2018 galatasaray porto maçında. bunu da nasıl yaptı, oyun kurucu kanat olarak görevlendirildiği ve merkez atak organizatörü olduğu işi kotarabilmesiyle.

    zaten galatasaray gibi oyuna hükmetmeye çalışan, takımın %50'sinin ağır ve hantal, top tekniği ve pozisyon alarak set oyunu ile başarılı olması beklenen takımların neden her iki kanatta da kısa boylu ve gezici forvet özellikleri taşıyan içe kat eden forvet oyuncuları tercih ettiğini hiç anlamam. bir kanat oyuncusunun böyle olması iyidir, sonuçta değişmeli olarak oynattığında her iki beki de hazırlıksız yakalama şansın artar. diğer kanattaki feghouli tarzı oyuncun ise yeri gelir pas istasyonu olur, oyun kurucu olur, kafasını kaldırıp bakar, oyunu dinlendirir, arkasındaki beki kaçırır, al ver yapar, mobil olarak gezer. top tekniği ile de pas veya beklenmeyen bir şut ile defansı çözmeye çalışır.

    şurada yazmıştım geçtiğimiz günlerde, detaylı okumak isteyen varsa diye bırakıyorum.

    (bkz: fuleli futbolcu/#2558757)

    özet olarak feghouli'deki performans artışının, artık eskiden oynadığı gibi değil, şimdi yapabileceği özelliklerine göre ayarlandığı için gerçekleştiğini düşünüyorum. zira oyun aklı ve top tekniği hala ligin en iyilerinden biri olmasını sağlıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın