resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5344
    safkan hücumcu kanat oyuncularından defansif katkı bekleyen insanların söz 10 numaraya geldiğinde bunu konuşmaması çok ilginç. artık futbol bu, 10 numara da olsa koşacak mücadele edecek 1000 numara olsa da, defans mı? ay ben defans yapamam ki diyen hücumda var olan, takımını maçın önemli kısmında forması gibi 10 kişi bırakan oyuncular artık tutulmuyor, tutulmamasının sebebi de günümüzdeki futbolun acayip bir defansif etki altında olması, herkesin ortaya maksimum fizik performansı koyması, her oyuncunun sahadaki her alanda efektif olması gerektiği.

    bu biraz basketbol gibi. mesela bir basketçinin hücumu isterse allah düzeyinde olsun defansı zayıfsa öyle büyük yerlere pek gelemez.

    belhanda da bunu yapıyor işte, mücadele ediyor. 10 numara değil veya 10 numara tartışmaları bu yüzden çok çiğ.

    asistin asisti muhabbeti de gömeyim ama esprili yapayım ki sempatik olayımcı arkadaşların kendi çapındaki küçük şakaları, eğlenmeleri. bu adamın attığı kilit pas sayısı azımsanmayacak seviyede. rodrigues, onyekuru, sinan gibi adamların aksine zerre futbol zekası olan adamlarla oynayınca bu özelliği de özellik olmaktan çıkıp değer kazanıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın