resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5339
    hafif savruk tipinden midir, isminin kulağa hoş gelmesinden midir, her ne kadar izleyemesek de golden sonra attığı taklalardan mıdır bilinmez aşırı tutucu bir hayran kitlesi olan oyuncu. 'şunları şunları yapamıyor, deplasmanda kayıp, her an kart görmeye yatkın vs.vs.' şeklinde uzunca bir liste sunsanız dahi 'senciyiz senci. belhandayı ölümüne seviyorum, belhandanın yaptığını göremeyen futbol cahilidir' şeklinde dönüş alıyorsunuz. xavi / iniesta üzerinden asistin asisti istatistiği kasılarak 'belhanda aslen ne kadar önemli bakın' diyenler var. xavi / iniesta'nın verdiği paslar tuğlaya çarpıp asist olacak kalitede paslar, bunlarla belhanda'nın verdiği kıytırık pasları kıyaslayanlara sözüm yok. ben şahsım adına yaklaşık 13 yıldır galatasaray'ı aralıksız takip ediyorum, hiç bu kadar vasat olup da bu kadar sahip çıkılan oyuncu görmedim. ha bu demek değil ki 'belhanda tu kaka, atalım satalım yakalım yıkalım yenisini alalım'. mali durumumuz müsait değil, yenisini alamıyoruz diye de 'g*te g*t demek'ten vazgeçecek değiliz.

    ben yaşım itibari ile hagi'yi çok izleyemedim lakin acaba hagi'nin ardından gelen felipe'ye de bu malum arkadaşlar böylesine sahip çıkıp, hagi'ye 'bunak, koşmuyor, maç seçiyor, romanyanın şoparı' demişler miydi ? felipe'ye 'golden önceki 1231123. pası verdi abi, 10 numara giyiyo diye hagi'yle kıyaslamayın aslında 8 13 21 37 44 numara oyuncusu, adam bi kere brezilyalı' argümanları ile sahip çıkmışlar mıydı ?

    belhanda 10 değilmiş, 'bu adam montpellier'de sol bekten mi parladı kardeşim?'. kendisi bal gibi de 10 numara oyuncusudur, ayrıca galatasaray için vasat bir 10 numara oyuncusudur. madem hagi / sneijder / lincoln kalitesinde bir 10 numara alamıyoruz, 4-4-2 başta olmak üzere onlarca varyasyondan birine geçelim, böyle vasat savunuculuğundan da kurtulalım artık.

    son olarak belhandalı galatasaray ile belhandasız galatasaray kıyaslamasına değinmek istiyorum. belhanda oynamadığında yerine selçuk oynuyor. bu en basit örnek ile 0 ile 1 ' in kıyaslanması gibi. 1 her halükarda 0'ın sonsuz sayıda katı olan rakamdır. (not: selçuk 0, belhanda 1'dir bu örnekte.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın