resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 1477
    2018/2019 sezonunda an itibariyle 446 dakikaya 2 gol 1 asist sığdırmış. geçen sezonla birlikte düşünürsek şunu görüyoruz, emre gole yakın bir futbolcu. gol de atabiliyor, asist de yapabiliyor.

    şimdi, emre'yi 4-4-2'de iki türlü kullanabiliriz gibi. 4-3-3 oynamak istersek seneye yine tonla orta saha almamız gerekecek. badou gidiyor. donk-fernando ancak birbirini yedekler. selçuk gitmeli. celil rotasyona dahil olsa bile oraya adam lazım olacak. belhanda demiyorum bile. neyse, gelelim 4-4-2'ye.

    birincisi, kendisinden kanatlarda emre çolak - engin baytar - koke - saul tipi oyuncu olarak faydalanabiliriz. bunlar çok çok farklı seviyede oyuncular ama demek istediğim anlaşılmıştır. yardıran değil de orta saha özelliği de olan, kanatta oynayabilen adamlar bunlar. emre ekstradan gole yakın bir futbolcu. bu gole yakınlığını kanatta oyunun içinde başarabilirse, çok ama çok üst düzey bir oyuncu kazanmış oluruz.

    ikincisi, kendisini sağ forvet olarak kullanmak. emre güzel plase yapabilen bir futbolcu. sağda pozisyon aldığı vakit ara pas ve plase atarken zorlanmayacaktır. ancak bu sefer de yanında hem 10 golün altına düşmeyecek, hem de pres yapabilecek birisi olmalı. kimi kastettiğimi anladınız, değil mi? evet elmander...

    kendisi oynadığı kısıtlı sürede bile faydalıydı. şampiyonlar ligindeki ilk maçında istatistik kağıdına bakın, iki asist göreceksiniz. kendisini kanatta şu skorerliğiyle oynatabilirsek harika olur. hücum hattında değerlendirirsek de güzel olacaktır. orta saha göbeğinde ise 4-3-3 oynamaya karar kılarsak ön liberonun önündeki ikiliden biri olabilir. ancak bu sefer de fernando'nun önünde yer alacak emre'nin yanına bir de canavar iki yönlü orta saha ihtiyacımız olacak ki o parayı bulabileceğimizi sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın