• 13
    galatasaray’ın da porto’nun da gerçekten çok üst düzey oynadığı uefa gençler ligi maçı. hiç tereddütsüz diyebilirim ki sahadaki 22 futbolcu da çok yetenekli, teknik, hızlı ve mücadeleci. süper ligde dahi bu tür maçları çok fazla izleyemiyoruz.

    takımdaki tüm futbolcular a takıma alınsa yeridir. ancak yine süleyman luş’u çok beğendim. afferin çocuk harikasın. atalay, yunus abdussamed ve gökay’ı zaten anlatmaya gerek yok. ancak bu maçta artı bir de sol ayaklı stoper ogün’ü beğendim. dediğim gibi takımdaki tüm futbolcular çok iyi ama ön plana çıkanları bir kez daha vurgulamak istedim.

    mustafa kapı’ya bir parantez açmak istiyorum. topla çok teknik ve futbol zekası çok üstün belli ama topu çok çabuk oynaması gerektiğini asla unutmamalı. özellikle şampiyonlar ligindeki maçlar önemli bir ölçü. türkiye’de oynanan maçlar gibi değil. karşınızdaki takım dünyanın en iyilerinden. o zaman ölçü olarak onları alınmalı ve topu ayakta fazla tutmamalı mustafa.

    bir de özellikle belirtmek istediğim bir konu var. onun için bunu tırnak içinde yazacağım.

    “top rakipteyken, top ayağında olan rakip futbolcuya onun tam karşısındaki futbolcu baskı yapmalı, yanlardaki futbolcular ise pas opsiyonlarını kapatmalı.”

    bu kural u11’den a takıma kadar bütün kategorilerde uygulanmalıdır. çünkü herkes başkasının baskı yapmasını bekliyor ve hiç kimse rakibi kapatmıyor. rakip de istediği gib pas yapıyor.

    u21 takımızı ilk yarıyı 1-0 geride kapatmalarına rağmen çok beğendim. oyun harikaydı ve porto sadece bir gol attı gerisinde hep bizi izledi. ancak çok siprinter kanat oyuncuları var unutmayalım. çok fuleli, çabuk ve teknik bir takım. schalke’den de lokomotiv moskova’dan da çok çok üstünler.

    ilk maçta son dakikada attığımız golle 2-2 berabere kalmıştık ve orada da çok iyi oynamıştık. umarım skoru da çeviririz.

    (bkz: 11 aralık 2018 galatasaray uefa porto gençler ligi maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın