resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5366
    çıplak gözle birkaç kez izlemiş biri olarak yokluğunu hiç de hissetmediğim oyuncudur. rakip kaleye gitmemizi sağladığı anlar, rakibin kalemize gelmesini sağladığı anlardan daha azdır. şut yok, basit paslarda bile hata yapıyor, karmaşık pası düşünecek oyun zekası ve görüşü zaten yok, duran top yok, maç kazanma hırsı yok ama gereksiz agresiflik var, kritik maçta sorumluluk alma yok ama kritik maçta, kritik anda oyundan atılma var, topsuz oyun yok. ne var? asistin asisti var.

    o birkaç asistin asisti de şöyle var: golü atan, asisti yapan, asistin asistini yapan. kaç kişi etti, üç. 11 kişiden kaleci ve stoperleri çıkar, kaç kaldı, sekiz. (bak beklere dokunmadım.) yani asistin asistine indiğin zaman kaleci ve stoperler hariç sekiz kişiden birinin bir golün içinde olması olasılığı 3/8. galatasaray bir senede ortalama kaç gol atıyor? geçen yıl ligde 75 atmış. bunu 3/8 ile çarp. 28 eder. yani bir oyuncunun bu rollerden birinde olması için beklenen değer zaten 28, o da eşit dağılırsa. hadi gollerin yarısında asist olmasın, onların yarısında asistin asisti olmasın 75 gol atan+ 37,5 asist yapan + 18,75 asistin asisti= 131 rol yapar. böl 8'e 16. yani yine eşit dağılsa kimse yıldızlaşmasa bu sekiz kişinin her birinin 16 gole etki etmesi beklenen değer. belhanda nasıl oluyor da kilit oyuncu, katkı yapan oyuncu oluyor o zaman? nasıl 8, 8,5 oluyor? (tarih öncesinden modern zamanlara kadar herhangi bir dönemin 10 numarası olduğunu iddia edecek bir çılgın yoktur sanırım.)

    futbolunu beğenmiyorum. yararından çok çok fazla zararı olan oyunculardan. gittiği gün tarık çamdal'ın gitmesinden daha fazla sevineceğim. t.ç. en azından sadece maddi zarar veriyor. bu hem maddi, hem sportif açıdan zararlı.

    edit: istatistiklere baktım, geçen yıl 55 asist yapılmış takımımızda. 10'a bölsen 5,5 çıkar, 8' e bölsen 7 tane adam başı. belhanda'nın kaç? 8. başka söze gerek yok sanırım. kart görmeye en müsait mevkide oynamayıp 4 sarı, 2 kırmızı ile en çok kart gören oyuncu olmasa daha çok yapardı belki. adam top oynamıyor, olaylar/gerçekler yerine istatistiklerle savunulmaya çalışılıyor ama o da yok, buna rağmen methiyeler düzülmeye devam ediliyor. anlamıyorum gerçekten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın