resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:37
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 1575
    kariyerinde 1 ingiltere lig kupası, 3 portekiz kupası, 4 portekiz lig şampiyonluğu ,1 uefa kupası ve 1 türkiye süper ligi şampiyonluğu bulunan brezilyalı ön liberomuz. kazandığı turnuva ve lig kupalarından da anlaşılacağı üzere oyun görüşü ve tecrübesi üst düzey olan bir futbolcu. pozisyon bilgisi, hamleleri, hırsı ve çalışkanlığı ilk dikkat çeken özellikleri olmakla beraber profesyonel ve sportmen olması kadromuz için çok büyük bir artı. gerek saha içinde güven vermesi, gerek altyapıdan gelen veya genç yasta transfer edilen futbolculara örnek olması açısından gerçek bir "role model".

    kariyer ve kişilik özellikleri dışında konuşacak olursak, bu kadar pozitif özelliğine rağmen maalesef fernando galatasarayın mevcut* oyuncu kalitesi ve kimyasına uygun değil. tabeladan çok uzak bir futbolcu olması zaten tabela yeteneği olmayan orta sahalarla birlikte takımın kreatif ve atak gücünü çok düşürüyor. üstelik sadece tek pozisyonda oynayabilmesi, ön liberonun ötesinde oynayabilmek için gerekli olan dinamizme, ara pası zekasına, dripling yada çabukluğa sahip olmaması en büyük handikapı. defansif anlamda da ortalama altı fiziksel özelliklerini pozisyon bilgisi, oyun görüşü ve tecrübesiyle örten bir oyuncuyken; gerek antrenman eksikliği, gerek yetersiz fizik yüklemeleri ve ilerleyen yaşın fiziğinden götürdükleri ile birlikte falsoları daha çok belli olan bir oyuncuya evrildi.kendi mevkinin ligimizdeki en iyi oyuncusu fakat ne günümüz futbolunda nede galatasarayda artık böle demode bir futbol anlayışına yer yok.

    bu saatten sonra ne performans ne de fizik olarak üstüne koyacak bir futbolcu değil dolayısıyla ismi olan ve hala piyasası olan böle bir oyuncuyu elden en iyi fiyatla çıkarmak elzem. günümüz futbolunda orta sahada oynayıp şut yada pas tehdidi oluşturmayan bir futbolcunun fatih terimin hayallerini * gerçekleştirebilmesi mümkün değil. şu an kadro mühendisliğindeki tek problem kendisi değil elbette ama aldığı ücret ve transfer maliyeti göz önüne alındığında, belhanda ve feghouli ile birlikte ilk gönderilmesi gereken isimlerden biri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın