• 3362
    6 kasım 2018'de fiba tarafından verilen transfer yasağı halen devam eden formda takım. bu transfer yasağı tibor pleiss kaynaklı. adamın alacaklarını aylardır hatta 2 yıldır ödemezsen fiba da haliyle cezayı keser. burada suç mustafa cengiz'in değil, suç otelcinin.

    güncele dönelim, (bkz: season update, 1/3):

    ligdeki son 6 maçında 5 galibiyet aldı bu takım. alınan 1 mağlubiyet de iç sahada uzatma sonucu afyon'a karşı alınan mağlubiyetti (yol kazası diyelim). 5 galibiyetin içerisinde çok değerli 2 deplasman galibiyeti var; beşiktaş ve daçka. daçka'nın puan tablosundaki yeri kesinlikle kandırmamalı bizleri. euroleague maratonu daçka'yı inanılmaz yıpratıyor bu sezon. geçen yıl efes'in yaşadığının bir benzerini yaşıyorlar. yoksa oyuncu grubu olarak güçlü bir ekibe sahipler. demek istediğim, kağıt üstünde iyi bir takımı deplasmanda devirmeyi başardık 5 gün önce. beşiktaş ise yine birkaç gün önce efes'i sinan erdem'de yenmiş bir ekip. iyi bir koça ve kadroya sahipler. ligin 3. sırası için iddiası olan beşiktaş'ı deplasmanda yenmek moral pompalayıcı bir etken oldu bizim adımıza. her şeyden önce derbi.

    eurocup'ta grup maçlarımızın sona ermesine 2 maç kaldı. ilki 3 gün sonra fransa'da grubun lideri ve turnuvanın favorilerinden olan monaco'yla (henry'i falcao'yu falan bıraksın monaco'nun asilzadeleri de basketbola yönelsinler, onlar için mutluluk bu sezon parkede). galibiyet şansımız az. diğer ve son maçımız ise sinan erdem'de kızılyıldız'la. sırbistan'da bizi 30 farka bağlamışlardı. gruptan çıkma yolunda direkt rakiplerimiz olan brescia - kızılyıldız - ulm üçlüsüne göre sert bir fikstürümüz var. sezon başında ilk eurocup grubundan çıkabilmeyi başarı olarak göreceğimi belirtmişti naçizane. açıkçası gidişat (kalan 2 maça bakarsak) sıkıntılı.

    --- alıntı ---

    ligin tepesindeki 2 takım haricinde bu ligde herkes, herkesi yenebiliyor.

    --- (bkz: 8 aralık 2018 galatasaray banvit basketbol maçı/#2556373) ---

    türkiye erkekler basketbol liginde 3. sıra koltuğu imkansız değil. tofaş bu koltuk için bir numaralı rakibimiz (27 ekim 2018'de deplasmanda kaybetmiştik bursa ekibine).

    lokal ligde iyi yoldayız. takımda taşlar daha bir yerlerine oturmuş durumda. yabancılar istikrarlı bir biçimde katkı vermeye devam ediyorlar. jaka sezon başındaki facia görüntüsünü geride bırakmaya başladı. ege ve göksenin yapabilecekleri çerçevesinde ellerinden geldiğince katkı veriyorlar. hakeza takımdaki diğer türk oyuncular da.

    bsl için öncül hedef çeyrek finale kalmak ve biz bunu rahatlıkla becerebileceğiz gibi. yeter ki maaş ödemelerinde büyük aksaklıklar yaşanmasın. bu sıkıntı yıllardır bizi mahveden ana etmenlerdendi. eldeki oyuncu grubunu olabildiğince mutlu tutmak şart çünkü bu takım dağılırsa yeni bir ekip oluşturamayız.

    bu arada; bsl puan tablosuna baktığınız zamanki sıralama sizi yanıltmasın. trabzonspor'un ligden çekilmesi sebebiyle her hafta bir takım o haftayı bay geçiyor. dolayısıyla puan tablosunda maç eksiği olan takımlar var. haliyle güncel durum doğru bir veri sunmuyor.

    http://www.bsl.org.tr/...istikler/puan-durumu
App Store'dan indirin Google Play'den alın