resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 893
    bazı arkadaşlarımızın ozan'ın potansiyelini değerlendirirken belki oyuncunun kapasitesini değerlendirirken belki de geçmiş tecrübelerimizden dolayı temkinli olduğunu görüyorum. bu sebepten 10 milyon euro gibi bir rakam insanları hazır bulmuşken böyle bir rakamı bir daha bulamayız diye endişe ettirip satmaya teşvik ediyor. açıkçası böyle düşünenlere bir yerde hak veriyorum. önümüzde bir sürü kötü örnek var bu konuda. tabiri caizse 40 yılda gelen bir yetenekten bahsediyoruz. ama lütfen ozan'ı kıyaslarken ne altyapıdaki kendi yaşıtlarıyla ne semih kaya ile ne de diğer altın bir nesil 87 kuşağıyla karşılaştıralım(arda hariç)
    arda turan'dan beri şimdiye dek hiç wonderkid'imiz olmadı. bu sebepten bu süreci yönetirken biraz acemiyiz. öncelikle şunda bir anlaşalım ozan'ın çıkışı tesadüf falan değil. şahsen ben normal bir futbol sevdalısı olarak fm 18'de kendisiyle tanıştım bu işin profesyonelleri 13-14 yaşından beri takip ediyor ozan'ı. ve u17'de en çok gelecek vaat eden oyunculardan biri olarak değerlendiriliyordu kendisi.
    yani anlayacağımız şey şu kendisi semih kaya gibi servet ve gökhan'ın düşük performansıyla falan şans bulan değil zaten ciddi bir potansiyeliyle o şansı hak eden biriydi anlayacağınız brezilyalı servet'in malum performansıyla çok alakalı değil kendisinin as oyuncumuz olması.
    elimizde gelişim sürecini ve pazarlamasını yapmamız gereken tabiri caizse ham bir varane'ımız var.
    bu süreci işin profesyonelleri benden daha iyi bilir ve bana laf etmek çok düşmez. arda'nın zamanı gibi bir türk ligi algısı da yok piyasadaki fiyatlar da uçuk. ozan gibi bir potansiyelden bahsederken 10 milyon euro civarı gerçekten çok komik bir miktar. alemin enayisiyiz genelde böyle durumlarda ama bu arkadaş farklı ve yönetimin bu konuda hata yapmayacağını düşünüyorum.
    bu arkadaşın fiyatı en az 20 milyon eurodur keza bu para artabilir de eğer fransız olsa emin olun en az 40'tan başlayan paralar konuşulurdu. ozan'ı allah sakatlıklardan korusun. zamanı gelince galatasaray'ın menfaatleri üzerinden kendisini elbette satacağız. ama bu işin risk yönetimini doğru yaparak satmakta fayda var.
    not: ben öyle futbol romantiklerinden değilim açıkçası. olaylara tamamen rasyonel bakmaya çalışan biriyim. ama lütfen ozan'ı şu anki alt yapıdaki oyuncularla kıyaslamayalım.(keza alt yapı oyuncularımızın çoğu konusunda renktaşlarımızla aynı fikirde değilim.)
    bu hem ozan'ın potansiyeline yazık hem diğer oyuncularımıza haksızlık. dünyadaki hiç bir kulübün bir anda çıkarabileceği bir oyuncu değil ozan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın