resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 893
    öncelikle şunu söylemem lazım; ozan'ın bu zamana kadarki performansından çok mutluyum. sahada gayet güçlü ve konsantre gözüküyo. fiziği, top ve rakip takibi gayet iyi düzeyde.

    şimdi gelelim satılması mevzusuna. şahsi fikrim odur ki oyuncuların alt yaş kategorilerinde gösterdiği performans çoğu zaman yanıltıcıdır. hele ki yaşıtlarına göre daha güçlü ve fizikliyse bu oyuncu, gerçek potansiyelini anlamak oldukça zordur. batuhan karadeniz örneği önümüzde. nerdeyse 300'e yakın gol attı bu adam. bunun gibi bi ton örnek var. bizim alt yapımızda da ortalığı kasıp kavuran ama a takımda forma yüzü görmemiş ya da görüp de çuvallayan adamlar var. sinan gümüş var mesela. paf takımında fırtına gibi esen sinan'ın hali ortada. daha var oğlu var. ozan belki bir yıldız olacak; ama belki de olamayacak. çok net şekilde "bilmiyoruz".

    şu an konuşulan 10 milyon euro ozan'ın gösterdiği performansa değil "potansiyeline" veriliyor. ortadaki riski iyi anlamamız gerekiyo. mesela emre belözoğlu'nu düşünelim. ozan'ın yaşında ozan'dan belki de 3 misli potansiyelli bir oyuncuydu. üstelik galatasaray'da oynamış avrupa maçlarında da kendini göstermişti. gitti avrupaya ve oranın seviyesinde olmadığını gördük. geldiği nokta fenerbahçe oldu. bugün olsa x'in 10 ettiği yerde emre 30 eder derdik.

    ozan 3 sene böyle performans gösterir; o zaman zaten kimse 10 milyon eurodan kapıyı açamaz. ama bugün verilen para alınacak risk düşünüldüğünde yerinde bi meblağ.

    bugün ozan'ı 10'a satmayıp yarın yeni bir semih kaya'mız da olabilir. ya da bugün 10a satıp yarın başka takıma 50ye gittiğini de görebiliriz. hepsi mümkün. asıl mesele bu riski nasıl alacağımız; satarak mı elde tutarak mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın