• 199
    çoğumuzun burun kıvırdığı seleznyov ya da rodellega bile sezon başında takıma katılmış olsaydı hem ligde hem de ş.liginde durumlar galatasaray için olumlu anlamda çok büyük ihtimalle daha farklı olacaktı. durumlar böyle olsaydı eğer ş.ligi'nde en azından son maça iddialı olarak girerdik diye düşünüyorum. ligde de her şeye rağmen 6 puanlık fark olmazdı. tabi ki bunların hepsi varsayım.

    bu sezonun devre arasında öyle ya da böyle 1 ya da 2 tane merkezi forvet oyuncusunu kadrosuna katacak galatasaray.uzun yıllardan beri süper lig'i takip eden biri olarak ligimizde iş yapacak, belirli bi gol ortalamasını yakalayıp, taraftarın zihninde yer edebilecek merkez forvet oyuncularının kabaca hangi özelliklere sahip olması gerektiği aşağı yukarı saptamış bulunmaktayım :)

    her şeyden önce bu oyuncunun fiziki olarak çok güçlü olması gerekiyor. mustafa yumlu, yalçın ayhan, sadık çiftpınar vs.. gibi ''kabız'' ama gelişkin fiziki özellikleri ve sertlikleriyle yıllardan beri bu ligden ekmek yiyen savunmacılarla boğuşabilmesi, sertliklerden yılmaması gerekiyor. bu olmazsa olmaz şarttır.

    ikinci olmazsa olmaz özellik ise doğru pozisyon alabilmesi ya da oyun bilgisi üst düzeyde olması gerekiyor. süper lig'e bakıldığında özellikle anadolu takımlarının savunma anlayışı oyun disiplini ve savunma tekniğinden ziyade yoğun mücadele, sertlik ve moral motivasyon üzerine kurulu. sezon içinde seyrettiğim maçlarda belirli bi' savunma planını, kurgusunu 90 dakika uygulayabilen takım sayısı çok az. maçın gidişatına göre savunma hatları, bireysel hatalardan, savunma oyuncularının doğru pozisyon alamamasında kaynaklı çöküntüye uğruyor. buradaki bireysel hataları, savunmanın yanlış pozisyon almasını değerlendirebilecek, premier lig, seri a, la liga gibi büyük liglerde oynayarak oyun bilgisini güçlendirmiş kurnaz forvetler, bitiriciliği yüksek olmasa dahi, belirli bi' teknikten uzak, kişisel gayretlere dayalı harala gürele savunma anlayışının açıklarından yararlanarak -hangi takımda oynadığına da bağlı olarak- 15-20 gol bandına rahat ulaşıyor. bu oyuncu sırtı kaleye dönük top alıp, o topu kaybetmeden bi' nevi istasyon vazifesi de görebiliyorsa tadından yenmez ama bu da oyuncunun kulübe olan maliyetini arttıran özelliklerden . geçtiğimiz senelerde benzer özelliklere sahip lua lua karabükspor'da ligin tozunu attırmıştı.

    bir merkezi forvet oyuncusunda bu 2 özellik ,bence, olmazsa olmazdır bu lig için. elinizdeki maaş ve bonservis bütçesine göre bu 2 özelliğe ek olarak bitiricilik, hız, zeka gibi özellikler opsiyoneldir. ama bu 2 özellik elzemdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın