• 130
    bilmiyorum hatırlar mısınız; zira tepki koymayı, eylem yapmayı unutmuş bir toplum olarak hatırlamak kolay olmayabilir. aydınlık için bir dakika karanlık eylemi vardı. meşhur susurluk kazasıyla birlikte derin devletin adeta "ifşa olmasıyla" üstünün örtülme çabalarını gören insanların olayın aydınlığa kavuşması için dikkat çekme eylemiydi. dönemin siyasileri bunu "gulu gulu dansı" diyerek aşağılamaya çalışmış, tepkisiz kalan çoğunluk da bu fikre destek olmuştu.

    o yıllarda sendika eylemleri de meşhurdu. yılın belli dönemlerinde genelde ankara'da tüm yurttan kamu görevlileri gelir, yürürlerdi. slogan atıp seslerini duyurmaya çalışırlardı. yine siyasiler polis gücü ile sert şekilde müdahale eder, insanlar da yollar kapandığı için eylem yapan gruba tepki gösterirlerdi.

    malum gezi parkı eylemleri döneminde de tepki gösteren insanlar vandalizmle suçlandı, tencere tava hep aynı hava şeklinde yorumlandı. hatta akşam saatlerinde tencere çalıyorlar rahatsız oluyoruz diye karakola şikayetler edildi.

    iktidara, egemen güçlere, mutlak hakimiyet sahiplerine tepki gösteren kimseye karşı tepki gösterilmemelidir kanımca -eğer mutlak güç sen değilsen-. çünkü her eylem, her tepki haksızlığa uğradığını düşünenlerle güçlüler arasındadır. ve tepkisiz kalan, hatta karşı tepki gösteren gruplar da bir gün müşkül durumda kalabilirler. işte aydınlık için bir dakika karanlık eyleminde gulu gulu dansı diye dalga geçenlerin o savundukları yapı yüzünden başlarına gelmeyen kalmadı. tencere tavayı polise şikayet edenlerin ve o polislerin çoğu fetöcü terörist ilan edildi şu an içerideler. sendika eylemlerine yol kapatıyor diyenler her gün sömürülüyor, kimi tepki gösterecek yer bile bulamıyor.

    demem o ki tff'ye kızıp bein'e tepki koyan insanlar da desteklenmelidir. bunu galatasaray adına istiyor olsalar da yarın fenerbahçe'ye de lazım olabilir. daha bir ay önce art niyetli hakemler diyen beşiktaşlılara da. ben düzene tepki gösterilmesi gerektiğini ve bunun tüm insanlar tarafından sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorum. eğer bir beşiktaşlı olsaydım, bugün "hakemlerle aldığınız şampiyonluklara sayın" diye yaklaşmazdım.

    ha belki daha kapsayıcı bir eylem olmalı. belki de tekele, fiyatlara, oynanan futbolun saçmalığına rağmen sömürülmemize tepki koymalıyız. adını böyle koymalıyız. ama insanlar bu tür şeyleri çoktan kanıksamış. ancak takımlarının aleyhine kararlar olduğunda ufak çaplı tepkiler veriyorlar.

    değerli spor izleyicileri;
    daha değerli olduğumuzun bilinmesi için,
    bize dayatılanı kabul etmediğimiz için,
    ranta alet olamayacağımız için,
    ülkedeki spor düzeninden tiksindiğimiz için,
    özellikle futbolun pisliklerinden sıkıldığımız için,

    gelin bein sports dijital platformunu boykot edelim. çok çok tencere tava çalmış, gulu gulu dansı yapmış oluruz. en azından tiksindiğimizi bilerek zorla kendimizi kusturmayalım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın