resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 882
    kendisinin ilk transferini kariyeri acisindan seria a ya da premier lig orta sira takimlarindan birine yapmasi taraftariyim.
    klübümüzün kazanci ise 10-15m euro bandinda fakat sonraki transferden yüzde 35-40 pay ile yapilmali.

    güncel durumumuzda - burada hem takim olarak hem de süper ligin halinden bahsediyorum.- kendisine hicbir sey katabilecegini düsünmüyorum ne fizik ne de yildiz olabilme yolunda tecrübe olarak.

    caglar söyüncü örnegini ele alalim;
    bu arkadas ile arsenal ve leicester ilgileniyor, transferin tam icerinigini bilmiyorum arsenal mi vazgeciyor yoksa kariyer planlamasi olarak mi leicester'a gidiyor. -ki kariyer planlamasi ile freiburg'a giden bir oyuncunun tekrar ayni mantikla yavas fakat saglam yukselmeyi secerek leicester'a imza attigini düsünüyorum.-

    simdi size iki senaryo olusturayim;

    düsünün ki ozan ve caglar ayni kisi. bir tarafta karsina her mac gelen adamlar aguero, hazard, lukaku, lingaard, jesus, kane, dele, aubameyang, lacazette, mane, salah, firmino vb. sayamadigim nice orta ve kücük premier lig takimlarinin yetenekli forvet oyunculari. diger tarafta ise en zorlayacak adam diagne. evet belki rezil olursun tek bir harekette belki gol yedirirsin fakat o gol seni öyle bir gelistirir ki, 50 süper lig macina bedel olur.
    baska bir örnek, topu savunmadan cikariyorsun, malum ikisinin de ayagi düzgün gelistirebilirlerse kendilerini iyi birer oyun kurucu stopere de evrilebilirler ileride, aradan 40 metre eren'i buluyorsun tek topla ve eren kontrol edemeden ayaginin altindan kaciriyor topu. ya da garry'e ters top atiyorsun kontraya cikarken sol aciga dogru cok güzel kontrol ediyor topu fakat sol cizgiye giderken ani bir hareketle rakibinden siyrilip sut atacakken top kademeye gelen stopere carpiyor ve sonlandiriyoruz atagi.
    böyle yazinca inanin ki bana da sacma geliyor su örnekler fakat her mac o kadar cok yasiyoruz ki bu anlari. böyle bir ortamda motivasyonu kalmaz hic bir futbolcunun. birine pas atarsin atagi hic eder, birinin kademesine girip penalti yaptirmak zorunda kalirsin cunku kacirmistir rakibini.
    tekrar premier lig tarafina dönersek eger eren örneginde oldugu gibi olgun bir atakta aubameyang'a yatarak müdahelede bulunan maguire'dan seken top önünde kaliyor. kafani kaldiriyorsun lichtsteiner ileride, sokratis orta yuvarlaga yakin 40 metrelik uzun bir pas deniyorsun, voila..
    vardy önüne düsen topun yerden sekmesiyle birlikte cikariyor sutu tekte, uzak direk doksanin bir tik altinda aglarla bulusuyor top. o topun aglarla bulusurken cikardigi sesi duyamasan bile, hissediyorsun icinde vardy'e kosarken...

    renkdaslarim, rica ediyorum artik duygusal taraftar olmayi, iki pas atana 50m euro, ben dogustan galatasarayliyim diyene gelecegin kaptani gozuyle bakmayi birakalim. en basta yazdigim cümle benim icin en olumlu senaryodur ozan hakkinda hem bizim hem de onun icin. o kendini gelistirip daha yüksege cikarken, bize de daha fazla kazandirir.

    ne galatasaray alt yapisindan cikan ilk oyuncu kendisi, ne de son olacak. bu yuzden bunu bir kültür haline getirmeli, dogru bir sistem ile beraber bir ozan'i ugurlarken hayallerine, yerine yeni bir ozan koyabilmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın