• 6
    süper lig 2018-2019 sezonu 15. hafta maçı.

    kadromuzda önemli eksikler ve belli mevkilerde alternatifsizlik hala devam ediyor, biliyorsunuz. bu hafta da kadromuzda sadece bir tane santrafor oyuncusu var maalesef. kadroyla ilgili iyi haberlere odaklanmak gerekirse, garry rodrigues'in cezası bitti ve kadroda olacak. rodrigues ceza almadan önce de formdan düşmüştü, cezanın yaradığına dair bir emare de göstermedi 5 aralık 2018 keçiörengücü galatasaray maçında, ancak en bol alternatifimiz olan kanatlarımız da işlemezken, en azından en kaliteli kanat oyuncumuzu sahaya sürebileceğiz. bu maçın garry için yeni bir çıkış olması gerekiyor, hem kendisi hem de takımımız için.

    formasyon olarak büyük bir sürpriz beklemiyorum, zira özellikle 2 aralık 2018 beşiktaş galatasaray maçında abartıldığı kadar kötü oynamadık ve şartlara rağmen beraberliği, hatta galibiyeti alabilirdik. hocanın, üç stoperli sistemi, en azından ilk yarının sonuna kadar koruyacağını tahmin ediyorum. bu dizilişte oynanacaksa ve hocanın taraftar arasında tartışma yaratan mariano'yu linnes'e tercih etmesi hali devam edecekse, garry'nin sol değil sağ kanatta oynaması önem taşıyor. kendisinin hücumda düz ayaklı kanat olarak daha verimli olduğunu defaten görmemizin yanı sıra, özellikle mariano'nun defansif zafiyet yarattığı pozisyonlarda, en az ikinci bölgeye kadar verdiği savunma katkısıyla kontra yeme riskini azaltacaktır. solda yuto'ya güvenim tam zaten, o tek başına bir makine o kanatta.

    gelelim bu entry'nin yazılma sebebine. çok nadiren maç öncesi maç başlıklarına yazarım, onlarda da hiç bu tarz analizler, kadro tahminleri yapmam. ancak bu maçın, 8 aralık 2018 galatasaray çaykur rizespor maçından daha muteber olmasını, daha çok konuşulmasını istiyorum sözlükte. diğer yazar arkadaşları da o maçı değil, bu maçı konuşmaya davet ediyorum.

    maç öncesinde galatasaray 24 puanla 4. sırada yer alıyor. ali palabıyık'ınsa statü gereği ligde puanı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın