resim
Alan Douglas Borges de Carvalho
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.78
Uyruk:Çin
  • 18
    çin’in evergrande kulübünde oynayan 29 yaşındaki brezilyalı forvet. 19 ocak 2019’da sözleşmesi sona eriyor.

    kariyer istatistikleri:
    brezilya ligi’nde 20 maçlık sürede 10 gol. (18-21 yaşları arası)
    avusturya ligi’nde 63 maçlık sürede 59 gol. (21-26 yaşları arası)
    avrupa ligi’nde 17 maçlık sürede 13 gol. (21-26 yaşları arası)
    çin ligi’nde 53 maçlık sürede 37 gol. (26-29 yaşları arası)

    bu sezon 6 ay boyunca cezası nedeniyle ve sonrasında kadro dışı kaldığı için oynamamıştı ama ligin son 8 haftasında döndü ve 7 gol attı. transfer olduğu takıma hazır gideceğini düşünüyorum. fatih terim’in istediği tarzda bir forvet. alan’a yeni bir kulüp arayan menajerinin türkiye’deki kulüplerle görüştüğünü de biliyoruz. bana göre başarının çoğunu forvetlerin belirlediği süper lig’de alan’ı transfer eden şampiyon olur. biz alan’ı alabilir miyiz diye soranlar çok, ben de fatih terim’in esprili cevapları gibi ''alan’ı alırız'' diyorum.

    alan, çin’in evergrande kulübünden yıllık yaklaşık 5m € kazanıyor. kariyerinde hiç avrupa’nın top 5 ligi’nde oynamadığı için büyük kulüplerde piyasası yok. 29 yaşından sonra ilk kez üst seviye liglerde oynayacak bir oyuncuya da avrupa’da hiçbir kulüp alan’ın istediği ücreti vermez. hem bu ücreti verebilecek, hem de alan’ı takımın as santraforu olarak oynatacak en üst seviye kulüp galatasaray. bu konuda türkiye'nin ardından da rusya ve çin geliyor zaten. ayrıca çin ligi’nde gelecek sezondan itibaren maaşlarda kısıtlamaya gidilecek. örneğin biz yıllık 3.3m € garanti ücret, yılda 1.1m € imza parası artı bonuslarla bu ücreti verirsek, bence çin’den buraya koşarak gelir.

    bu ücret piyasaya ve alan'ın kalitesine göre hiç yüksek değil çünkü toplam yıllık maliyet (bonservis/imza parası+maaş+bonus) olarak herhangi bir üst düzey forveti türkiye’ye getirmek zaten 5m €’dan başlıyor: van persie 10.8m €, janssen 7.2m €, drogba 7.1m €, negredo 6.9m €, aboubakar 5.8m €, slimani 5.7m €, mario gomez 5.5m €, soldado 5.2m €…

    ayrıca alan’a yıllık 5m € versek bile çin’de ve brezilya’da piyasası olan bir oyuncu olduğu için 2-3 sezon sonra satıp bonservis kazanmamız da mümkün. örneğin demba ba 30 yaşında 13m €, vagner love 30 yaşında 12m €, burak 30 yaşında 8m €, pelle 31 yaşında 15m € bonservisle çin’e transfer olmuştu.

    alan'a vereceğimiz ücret, ffp açısından bize büyük bir sorun yaratmaz çünkü bonservis vermeyeceğiz ve futbolcu ücretleri konusunda elimiz rahat. hatta bonservissiz olması bizim için çok büyük avantaj çünkü bonservisle forvet almaya kalktığımızda verebileceğimiz miktara ancak düşük kalite forvet bulabiliyoruz, aynı şekilde kiralık forvetlerde de durum aynı, seçeneklerimiz arasında takımında kadroya giremeyen formsuz oyuncular var. bütçe kısıtlaması açısından ise zaten attığı gollerle ücretini çıkartır. yaz transfer döneminde nasıl modeste çok önemli bir hedef olduysa, alan da kış transfer döneminde mutlaka almamız gerektiğini düşündüğüm futbolcu.

    (bkz: dünyada alan’dan başkası yalan)
App Store'dan indirin Google Play'den alın