• 6611
    kötü gidişat sebebiyle günah keçisi arayan topluluk. sıradaki kurban, muslera.

    sebebi, penaltı kurtaramaması, penaltıcılara çalışmaması.

    öneri, “penaltıların bir kısmı zaten üstüne geliyor, en azından yerinde dursa bir iki tane çıkarır.”

    muslera’nın sabit kalıp yediği ilk penaltı golünden sonra: “ulan ne kova kalecisin bari bir köşeye atlasaydın.”

    muslera takımımıza katıldığı 2011 senesinden beri 7 şampiyonluğun 4 tanesini kazandı. 1 tanesinde* şampiyonluğu direk getiren, 1 tanesinde* son haftaların kahramanı, 1 tanesinde* sezon geneli rekorları alt üst edeni, 1 tanesinde* ise kendisine pek görev düşmeyeni.

    yaklaşık 10 senedir milli takımının bir numarası, en güvenilir isimlerinden birisi. bir dünya üçüncülüğü ve bir copa america şampiyonluğu var. şubat-haziran arası dünyanın en iyi 10 kalecisinden birisi.

    defoları: yan toplarda her ne kadar düzeltse de zaafı var, topu oyuna sokma konusunda pek iyi değil, ayağı çok iyi değil.

    yediği penaltı gollerinden iki tanesini* kendisi yaptırdı. kalanında ya takımın aptallıkları ya da hakemin maçı katli sebebiyle penaltıyla yüzleşmek zorunda kaldı.

    tamam muslera penaltı kurtaramıyor olabilir, ki penaltılarda kazandırdığı kupa da yok değil, ancak sene başı formsuzluğu ne ilk ne de son. eleştirilecekse yukarda belirttiğim defoları eleştirilir, ki ben de yeri gelir eleştiririm.

    ama dünya üzerinde hiçbir kaleci penaltı kurtaramadı diye eleştirilmez. hele ki kendisiyle kıyas kabul etmez kalitedeki beto ve harun tekin örnek gösterilerek asla eleştirilmez.

    sizlerle aynı renklere gönül vermiş birisi olarak diyorum ki, günah keçisi aramayalım. teşhisi doğru koyalım ki tedaviyi uygulayalım. takımın aktif en büyük iki değerinden birisini sırf şu sebeplerle harcamayalım. 2007-2011 arası dönemi unutmayalım. herhangi bir pozisyonda dünyanın en iyi 10 oyuncusundan birisine sahip olma şansımız yokken kaleci pozisyonunda o lüksümüz var, lütfen nankörlük yapmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın