resim
Cüneyt Çakır
Görev:Eski Hakem
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 1937
    (bkz: 2 aralık 2018 beşiktaş galatasaray maçı)nda kendi görüşlerimden bağımsız, kamuoyunun üzerinde fikir birliği sağladığı kararlara bakarak ortaya çıkan sonuç şudur ki sonuca direkt etki eden hatalar yapmıştır.

    1) endirekt pozisyonu temiz. hatta kurala göre top ayakla oynama seviyesindeyse ve bu bölgeye bir oyuncu kafayla müdahale ederse, ayakla oynayan oyuncu lehine faul verilmeli (mustafa çulcu ve erman toroğlu hemfikir.)
    2) adriano kırmızı kart görmeli. (mustafa çulcu ve erman toroğlu hemfikir.)

    bu iki karar baz alınırsa hataları bir gole ve bir takımı uzun süre 11 kişi oynatmaya mal olmuştur. bir maçta sonuca etki eden 2 hata yaparak çok kötü bir maç geçirmiştir ve dinlendirilmelidir.
    sahada kalalımcılar da bunu kaçırıyor, maç iki takımın da pozisyona giremediği hatta bizim istediklerimizi daha çok yaptığımız bir düzende giderken bu arkadaş rakibe basit bir hatadan gol hediye etti. üstüne takımın en önemli oyuncularından birini atamadı. ki erman toroğlu'na göre vida'nın eren'e yaptığı penaltıyı da atladı. bizim merkezimizden selçuk ve fernando'ya gözünü kırpmadan sarı kart verirken, vida'nın (cesur hamleleriyle maçın iyilerinden deniyor, evet elini ceza sahasında 80 derece kaldırması çok cesurdu) maç başındaki umut vaad eden atağı elle kesmesini sarı kartsız geçti.

    vida'nın elle oynadığı penaltı pozisyonu tartışmalı tamam, ama onyekuru'nun ki net.

    ağır çekimde bakıldığında müdahale 1 saniyeyle de olsa elle oynamadan daha önce yapılıyor. normal düzen devam etse dersin bunu süzmek çok zor. e ama var geldi ya kardeşim bunu da kare kare izlemeyeceksen napıyorsun orada sen? mesela erman da bu pozisyon öncesinde necip'e faul var diyor. genel olarak objektif olduğunu düşünüyorum ama eren dokununca düşüyor kız gibi diyorsun, onyekuru'nun dokunmasına (necip bile faul beklemiyor) faul diyorsun. çözemedim pek.

    şimdi aynı gün sabahında alt yaş kategorilerinde bile liğme liğme doğranmışız hakemler tarafından. koeman konuşmuş ceza almamış terim konuşmuş ceza almış. hafta içi kulüpler birliği federasyona şantaj metni yazmış. son 11 golün 6sını penaltıdan yemişiz, üstüne de böyle kötü bir hakem performansı gelmiş. biz buna tesadüf diyelim. tamam da kardeşim bu performans tesadüf olsa bile maçı direkt etkileyecek en az 2 kimilerine göre 4 hata yapan bu adamın ceza alması gerekmez mi?

    tabii ki gerekir ama "bağlantıları" kuvvetli uluslararası gururumuz cüneyt'i öveceklerdir bunun üstüne çünkü kendisi bu kirli oyunun bir piyonudur. maç yönetmez, idare eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın