resim
Cüneyt Çakır
Görev:Eski Hakem
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 1929
    çok zeki ve üst düzey bir hakemdir.

    23 kasım 2018 galatasaray konyaspor maçı hakemi, hüseyin göçek. faul olmayan pozisyonda galatasaray aleyhine penaltı çaldı. her hakem yanlış görebilir, ama bizim hüseyin göçek'in ve var hakemi halis özkahya'nın hakemliği bırakmalarını istememizin sebebi hakemin yanlış görmüş olabileceği çok kritik bir pozisyonda var sistemini kullanmamalarıydı. cin olmadan adam çarpmaya çalıştılar, sonucuna katlanmak zorunda kaldılar.

    2 aralık 2018 beşiktaş galatasaray maçı hakemi, cüneyt çakır. hüseyin göçek bir maç önce var sistemini kullanmadığı için linç edildikten sonra bu maçta tüm takdir haklarını galatasaray aleyhine kullanmasına rağmen bunu var sistemini çok iyi istismar ederek yaptı. ayrıca dikkat ettiyseniz her pozisyonda televizyonun göreceği şekilde verdiği kararlarını oyunculara açıklamaya çalıştı. galatasaray bir maç önce iki hakemin kellesini almışken, bu maçta galatasaray'ı doğrasa da türkiye'nin ve avrupa'nın en iyi hakemlerinden birisi olduğu için sonucunda çok fazla zarar görmeyeceğini zaten biliyordu. tek yapması gereken, operasyonunu fark ettirmeden ve insanları ikna ederek tamamlamasıydı.

    ozan'ın faul pozisyonunda çift vuruş kararı vermeseydi asla tartışılmazdı. ardından serbest atışta top eren'in dirseğine çarpınca penaltı vermeseydi asla tartışılmazdı. ama fırsatı kaçırmadı ve var'a gidecek ağır çekimde izlediği pozisyonda penaltıyı yarattı. henry'nin düşürüldüğü pozisyonda penaltı verseydi kimse elle oynamayı konuşmazdı, pozisyonda zaten henry'nin düşürüldüğü ve henry düşerken topu kontrol edemediği için topun koluna çarptığı olarak yorumlanırdı, var'ı kullanıp penaltıyı iptal etme fırsatını kaçırmadı.

    tüm kritik pozisyonlarda takdir haklarını galatasaray aleyhine kullanmasına rağmen hiç var'a gitmesine gerek olmayan ama galatasaray lehine olabilecekmiş gibi pozisyonlarda da var'ı kullandı ve böylece kendisini tüm pozisyonları dikkatle incelemiş gibi gösterdi. örneğin penaltı olmayacağını bildiği vida'nin koluna çarpan topta da var'a gitti, pozisyon penaltı olmadığı için vermedi. eren'in ceza sahası dışında düştüğü ve bana göre faul olmayan pozisyonda penaltı şüphesiyle var'a gitti, pozisyon penaltı olmadığı için vermedi. maçta kaç kez var ekranına gitti sayamadım ama amacı uğruna her iki devrede altışar dakika maçı uzattı.

    bu maçta cüneyt çakır, her fırsatı gole çeviren bir forvet gibi, mükemmel oynadı. futbolu çok iyi bilen, böylesine yetenekli bir hakemin uefa'nın en üst seviye maçlarında görev alması da sonuna kadar hakkıdır.

    ek: bir pozisyon daha varmış, özetleri izleyince gördüm. vida'nın arkadan eren'i düşürdüğü pozisyonda var'a gitmedi, gitseydi penaltı vermek zorunda kalacaktı. adriano'nun kırmızı kart pozisyonunu ise hiç görmedim ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla karar verme şekli yine anlattığım gibi olmuş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın