resim
Emre Akbaba
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 1457
    santrfor transferi yapmayan 2018/19 sezonu galatasaray futbol takımının fatih terim 4 3 3'ünün kilit adamıydı.

    ben hocanın kesinlikle emre akbaba'yı istediğini düşünüyorum. tabii taraftar kadar istediğini düşünmüyorum, o başka. ama bu adam, fatih terim'in oynatmak istediği kurguda yeri olan ve hayli öneli bir parçaydı. ve zannedildiği gibi, orta üçlüde değil, ileri üçlüde. bunu hocanın hem söyleminden hem sahaya sürüşünden anlayabilirsiniz.

    bazıları hâlâ kendisini younes belhanda yerine aldığımızı düşünüyor sanırım. naçizane görüşüm hata ettikleri yönünde.

    benim, sezon başında gördüğüm şuydu:
    orta sahada geride savunmayı üçgenleyen fernando veya donk, önlerinde belhanda ile n'diaye kullanarak, dinamik bir orta saha kurmak istiyordu hoca. ileri ise henry veya rodri bir kenarda, bir kenarda emre akbaba ve en ileri yapılacak santrforu gibi düşüncesi vardı.

    bizim şu eksik kadromuzla oynadığımız 4 3 3'ün eksiği iki kenarda birbirine çok benzeyen rodri ile henry'i kullanıyor oluşumuz. bu adamlar topu ileri taşıyabilirler ama topu ileride tutamazlar. üstelik oyuna akıl koyup oyun kuramazlar. ileride 2-3 saniye top tutabilecek bir santrforumuz olsa, işler değişebilirdi. ama yok. durum buyken, emre akbaba'nın kilit rolü daha ayyuka çıkıyordu.

    gelgelelim, öyle uçup kaçmıyordu. yapmak istediklerini yapabilecek fiziksel yeterlilikte bir emre akbaba yoktu hiçbir zaman sahada. bu yüzden gittikçe daha iyi olacağını düşünüyordum. oyunumuz gittikçe daha da oturacaktı. öyle görünüyordu. ama olmadı. hem o sakatlandı hem de biz hiçbir zaman tam kadroya yakın çıkamadık sahaya.

    onun yokluğunda en ihtiyaç duyduğumuz adam, sofiane feghouli idi. çeşitli nedenlerle onu kullanmadık çok fazla. tabii fiziksel olarak yerlerde bir feghouli'den bahsediyoruz.

    benim fikrim, emre akbaba olsaydı bu kadar puan kaybı yaşamazdık. oyunumuzun da en azından bir standardı olurdu.

    ama emre akbaba'yı transfer etmesek de, gidip bir santrfor transferi yapsak ve bu sefer o santrfor sakatlansaydı ne olacaktı? spekülasyonla, o olsaydı bu olsaydıyla daha nereye kadar gitmeyi düşünüyorsunuz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın