2018-19 Türkiye Süper Lig 14.Hafta Maçı
20:00 Vodafone Park
1 - 0
  • 34
    beşiktaş'ın mutemel 11'ine bakalım;

    karius/tolga

    gökhan - pepe - vida - caner

    atiba/medel - oğushan/tolgay

    quaresma - ljajic - babel

    love/pektemek/güven

    yazdıklarım arasında bizim maçta oynayamayacak olan sakat, cezalı var mı bilmiyorum bakmadım. eksikleri yoksa böyle bir dizilişle karşımızda olurlar. şu kadro beşiktaş'ın çok kolay yenileceği bir kadro yapısı. hücum dörtlüsünün adam kovalama, geriye yardıma gelme gibi bir alışkanlığı yok. orta ikiliden oğushan veya tolgay yine rakip karşılama konusunda şeffaflar. burada tüm yük atiba veya medel'e kalıyor. erken goller bulup sonuca gidemediklerinde sıkıntı yaşıyorlar.

    11 kasım 2018 beşiktaş sivasspor maçı

    beşiktaş %64 topla oynamış. 577 pas denemiş ve bunlarda %81 isabet sağlamış. sivasspor ise 326 pas denemesinde %65 başarı sağlamış yani başarılı pası sadece 212. rakip yarı sahada pas isabeti %56. beşiktaş'ın 9 şutuna karşılık sivasspor'un 10 şutu var. bu 10 şutun 8 tanesi ceza sahası içinden. beşiktaş'ın ceza sahası içinden sadece 1 şutu var, geri kalanını ceza sahası dışından vurmuş. beşiktaş 28 orta denemiş. bu ortalardan birinde güven yalçın tek gollerini attı zaten.

    sivasspor inönü'de savunmada iyi kapandı. rakibine boş alan bırakmadı. topu ayağına aldığında acele etmedi. savunmadan pas yaparak çıkmaya çalıştı ve topu savunmadan çıkarabildiklerinde de sürekli tehlike yarattılar. çünkü yukarıda bahsettiğim beşiktaş oyuncuları hiç yardıma gelmedi. orta sahayı çok kolay geçip ceza sahası içinde bittiler. biraz becerikli olsalar daha farklı bir skor konuşulurdu.

    beşiktaş'ın da bizim gibi güçlü bir oyunu yok. malum tek planları orta aç kafa vuran olursa belki gol olur. ama yine malum ki bu sezon o işi de akan oyunda pek kotaramıyorlar talisca gittiğinden beri. yine de serdar'ın olmayışı bu noktada önemli bir handikap bizim için.

    23 kasım 2018 galatasaray konyaspor maçı

    %61,7 topa sahip olmuşuz. pas denememiz 571, pas isabet oranımız %83.7, rakip sahada başarılı pas istatistiğimiz %73,7. rakamlar tatmin edici görülse de o maçta pozisyon dahi bulamamıştık. genelde de maçlarımız da kısır bir oyun oynuyoruz. forvetsizlikten çok çektiğimiz de gün gibi ortada. diğer yandan yaratıcı oyuncu eksiğimiz de bizi çok zorluyor.

    deplasmanda biz neler yapabiliriz ona bakalım. sivasspor gibi beşiktaş'a kendi sahamızda boş alan bırakmamız gerekiyor. çıkarken kaptırdığımız toplarla dengesiz yakalanmazsak geri dönme problemi yaşayacağımızı düşünmüyorum zaten. sakin olmalıyız. topu dolaştıran taraf biz olmalıyız. burada fernando ve feghouli'ye büyük iş düşecek. bu maça özel hazırlanmaları gerekiyor ama özellikle fernando'nun uzun süredir formsuz olması can sıkıcı. en azından porto deplasmanında gösterdiği performansı vermesi gerekiyor. diğer yandan malum eksiklerimizin fazlalığı ve elde kalanların hali de bizleri çok fazla düşündürüyor. beşiktaş seyircisi önünde isteyecektir, açıklar verecektir. sabırlı ve doğru oyunu oynamalıyız.

    dizilişimizi ve oyuncu tercihlerimizi de merak ediyorum ama sanırım elde kalan herkesi sahaya sürüp 3-5-2 deneriz. 4'lü bir savunma dizilişiyle çıkarsak kanat oynatacak oyuncu bulamayacağız. *

    muslera

    maicon - donk - ozan

    mariano - fernando - selçuk - feghouli - nagatomo

    eren - onyekuru

    selçuk ve eren ikilisinin yerine içimize biraz sinecek birisi olsaydı daha rahat konuşabilirdik belki.

    not : entryi göndermeden önce üstte gördüm pepe, babel, medel, g.g yokmuş. pepe ve babel'in olmayışı bizim için olumlu. hatta medel'i de sayabiliriz.

    edit : donk’un cezalı olduğunu unutmuşum. muspet ivme hatırlattı. fernando’yu 2 stoper arasına atarsak ortada kim olur bilemedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın