• 12
    bu iki ahlaksız hakem için bazıları şöyle diyor. efendim hata yapan sadece bu iki hakem değil. işte erzurumspor kasımpaşa maçında ve kasımpaşa malatyaspor maçındaki kararlar. bir hata yüzünden iki hakeme düdük astırılabilir mi?

    burada ya zeka yetersizliğinden ya da açıkgözlülükten büyük bir çarpıtma yapılıyor. hatalı bir karar yüzünden veriliyormuş bu uzaklaştırma gibi algı yaratılıyor. hayır karar “hatalı” penaltı kararı nedeniyle verilmiyor. tam aksine “kasten” verilmiş bir yanlış karar nedeniyle uzaklaştırılıyorlar. diğer hatalı kararlardan büyük bir farkı var bunların yaptığının.

    hüseyin göçek, görmeden penaltı kararını veriyor. pozisyonu izleyeneler görecektir ki, gerek araya giren bir futbolcu gerekse serdar aziz’in vücudunun kapatması nedniyle hüseyin göçek terbiyesizinin o pozisyonu görmesi mümkün değil. bu demektir ki görmeden, en azından net bir şekilde görmeden çalıyor düdüğü. peki görmeden bu kadar rahat nasıl çalıyor penaltıyı? görmediyse normal olanı, devam kararı verip var’dan yardım beklemesi değil midir? ama o ne yapıyor hiç görmediği, ya da net olarak görmesinin de mümkün olmadığı pozisyona hiç duraksamadan penaltı çalıyor. kasıt olduğunun en önemli delillerinden biri bu. ikincisi ise kararı verdin, herkes ititraz ediyor, var hakemi üç dakika gibi uzun bir süre pozisyonu inceliyor. pozisyonu net olarak görmenin mümkün olmadığı yani kısaca göremediğin bir şekilde gelişmiş pozisyon. neden emin olmak için var’a gitmiyorsun? amacın bell tabi, galatasaray’ın puan kaybetmesini garantilemek.

    gelelim halis özkahya’ya. tam 2,48 dakika pozisyonu inceleyip de penaltı kararının yanlış olduğunu göremiyorsan ya gözlerin kör ya da kalbin mühürlü. her ikisinde de hakemlik yapma yeterliliğine sahip değilsin demektir. ancak 81 milyon türk biliyor ki bal gibi gördün, bal gibi penaltı olmadığını biliyordun ama galatasaray puan kaybetsin diye var önerisinde bulunmadın. neymiş basireti bağlanmış. hadi ordan yalancı zevzek. (basiret kelimesini halis’in bilmesi mümkün değil. belli ki birileri o kelimeyi ona öğretmiş ve böyle konuş demiş) yani birilerinin kuklası olduğu o kadar açık ki.

    mhk ceza verdi. ikinci bir karara kadar görev vermeyeceklermiş. yani gaz alındıktan, taraftar sakinleştikten sonra gel diyecekler. bunu bize yediremeyecekler. galatasaray taraftarı kenetlenmiştir ve bunların hesabını hem bu hakemlerden, hem fırat aydınus, barış şimşek, mete kalkavan gibi hakemlerden, hem federasyon ve kurullarından hem de medyadaki satılık kalemlerden soracaktır. bundan en ufak bir şüphem yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın