• 287
    düştü denilen hali 5 küsür falandır. en son insanlar 1.90 falan olduğunda terörist ilan ediliyordu. gerçekten ya, 5-6 sene öncesini hatırlayabilmek süper güç olsa gerek. insanlar o kadar çabuk unutuyor ki.

    bakın daha büyük bir süper güç örneği var bende. 10 sene kadar öncesini hatırlamak. belki hatırlarsınız, kanal d'de bir haber sunucusu vardı. mehmet ali birand. hatta kendisi galatasaraylıydı, unutulmaz maçlar belgeseli vardır, onda da yer almıştı. neyse, kendisi her bülten sonu kurları verirdi. ben doların 1.5, 1.7 falan olduğu zamanları çok net hatırlıyorum. yaşım da küçüktü hani.

    bu arada, türkiye'nin üretim yaptığı şey kalmadı. filtre kahve kağıdını bile horeka ticaret diye bir şirket ithal ediyor. ülkemizde ü-re-til-mi-yor. kur ile geliyor yani. dolar isterseniz 1.5 tl olsun. üretim yapamasanız, daima "duş güçler" denilen arkadaşlar ekonominizi sarsma şansına sahip olacaklar. üretim yap, kendi kendine yet, gerekirse gözünü karartır savaşa bile girersin. üretim yoksa da gireriz biz gerçi, hayal yer umut sıçarız. alışkınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın