• 1729
    (bkz: #2546988) burada bahsettiğim, bein elemanının telefonda aktardığı bilgi,

    (bkz: #2547353) burada bahsedilen, cnn turk’te geçilen bilgi,

    hürriyet’in dünkü spor sayfalarında manşetten verdiği, “federasyon el attı” tarzı bir haber ile haberin içeriğinde ısrarla vurgulanan, “var kayıtları incelenecek, ihmali olan hakem cezalandırılacak.” bilgisi göz önünde bulundurulduğunda galatasaray taraftarının gazını almak, alenen yaptığı pislikleri ve operasyonları ört bas etmek için hafta içi -kuvvetle muhtemel salı günü- video hakem odası kayıtlarını ifşa edip bir ya da bir kaç adet tetikçisini feda edecek olan kurum.

    asla ve kat’a piyonlarla yetinmemeliyiz. “biz istedik, düdük astırdık.” deyip olayın ardını bırakmamalıyız. zira olay düdük astırma boyutunu geçeli çok oldu. bir hakem kasıtlı olarak hata yapar, üzerine gidip hakemliği bıraktırırsınız, biter. fakat sahada hakem, tribünde gözlemci, saha dışında disiplin kurulu, onun da üzerine tahkim kurulu, sistemli ve sürekli olarak üzerinize oynuyor, göstere göstere size zarar veriyorsa bu işin başını ezmeden beladan kurtulamayız.

    bu sezon hedefimiz sahada şampiyonluk, saha dışında ise tüm kurullarıyla birlikte tff’yi değiştirmek olmalı. bu sadece galatasaray’ın değil, cehennemin dibine girmiş türk futbolunun da kurtuluş reçetesidir. taraftar, bir kaç masa başı şarlatanının yazdığı senaryonun figüranı değil, bu oyunun bir numaralı aktörüdür. taraftarın uzun vadeli ve dirayetli tepki koyduğu herhangi bir durumun süreklilik arz etmesi mümkün değildir. sütü vermesi için ineği besleyen de sonra o sütü satın alan da taraftardır. taraftarın beslemediği inek süt veremez, olmayan sütü kimse satamaz, hiçbir çiftlik de bu şekilde ayakta kalamaz. unutmayalım, biz bu oyunun en büyük sponsoru ve müşterisiyiz.

    tüm bu sebeplerden ötürü, “e ben yapsam ben olacak ki?” düşüncesiyle değil, “ben olmasam bunlar ne yapacak ki?” bilinciyle hareket etmemiz lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın