• 149
    13. hafta oynanan iki maç üzerinden sezonun genel karakteristiği anlaşılabilir.

    galatasaray, konyaspor'u konuk ettiği maçın son dakikalarına 1 - 0 önde girer. tüm futbol camiasının penaltı olmadığı hususunda birleştiği pozisyonda var'a gidilmez. penaltı gol olur, galatasaray iki puan kaybeder.

    ikinci maçta beşiktaş, ankaragücü deplasmanına gider. deplasmana gider dediysek ankara'da değil, kayseri'de oynanır maç. karşılaşma öncesi ve maç günü yağış olmamasına, ankara ekibi haftalardır bu zeminde maçlarını oynamasına karşın, bir gün önce müsabakanın kayseri'de oynanmasına karar verilir. maç 0 - 0 devam ederken ankaragücü lehine penaltı verilmesi gereken pozisyonu mete kalkavan görmez, var incelemesi de yapılmaz. dönen topta beşiktaş golü bulur ve öne geçer. aynı maçta ankaragücü'nün attığı bir gol, ankaragücü ceza sahası önünde yapılan bir faul nedeniyle var sistemi tarafından iptal edilir. penaltı pozisyonunu incelemeyen var, alelade bir faul pozisyonunu atlamamıştır. sonuçta beşiktaş zor geçmesi beklenen "deplasman" maçından üç puan çıkarır.

    galatasaray, haftaya beşiktaş'ın 5 puan önünde başlarken, var sisteminin adaletsiz uygulaması nedeniyle puan farkı 3'e düşmüştür. 14. hafta beşiktaş - galatasaray maçı oynanacak, takımların puanlarının eşitlenmesi mümkün olacaktır. yönetimininden, teknik heyetine, futbolcusundan, taraftarına huzursuzluk içinde olan, dağılması beklenen beşiktaş sihirli bir şekilde ayağa kaldırılmıştır. özetlenen süreç aleyhlerine gelişse besteler yapıp yıllarca ağlayacak olan beşiktaş taraftarıysa yaşanan haksızlıkları canhıraş savunmakla meşgul.

    sezon başından bu yana yaşanan var sistemi rezaletleri, tff karar ve uygulamaları gösteriyor ki bu konjonktürde saha içini konuşmanın bir anlamı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın