• 1817
    (bkz: 30 days of night)

    9gag civarında dolanırken şu paylaşıma denk geldim: https://9gag.com/gag/a3QjD91 kısaca; alaska'nın barrow şehri (utqiaġvik olarak geçiyormuş bölgede) coğrafi konumu sebebiyle (alaska'nın en kuzeyi) 23 ocak 2019'a kadar güneş alamayacak olan bir şehir. sıfır gün doğumu, sıfır gün batımı, safi karanlık. barrow gibi güneş ışınlarının 2 ayı aşkın süre boyunca uğramadığı başka bölgeler de mevcut aslında kuzey kutup dairesi'nde.

    filme dönüyorum; başlıkta önerilmediğini görünce şaşırdım açıkçası. önce fragman: https://youtu.be/OtU0UBnWik4 2007 yapımı bir vampir filmi (o dönem underworld serisi de iyi sükse yapıyordu hatırlarsanız). alaska'nın barrow şehrinde geçiyor. aynı isimli çizgi romandan uyarlama: http://gss.gs/Ogz

    30 gün gece'yi şu zamana kadar 4-5 kez izlemişimdir. bu temalı yapımlar içerisinde en sağlam olanı bana kalırsa. öyle seksi romantik kan emiciler, janti kıyafetli serseriler yok. fragmanda görülüyor zaten. 35 milyon dolar gibi bir bütçeyle çekilip 75 küsür milyon dolar gibi bir hasılat elde etmiş sinemada olduğu dönem. abd'de 3-4 hafta boyunca box office 1 numarası olarak kalmış. imdb puanı 6.6 ki korku temalı filmler için 6 ve üzeri iyi kabul ediliyor.

    buz gibi alaska atmosferi, bolca vahşet, özgün makyajlar vs. izlemediyseniz öneririm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın