• 10
    başlama vuruşuna 1 gün kala, kadir has stadı'nda oynanmasına karar verilerek, federasyon tarafından tarihi bir rezalete imza atılan maç.

    düşünün ki ev sahibinin teknik kadrosu, taraftarı günlerce hazırlanmış, programını yapmış olsun ve maç deplasman takımının federasyondaki tetikçileri ile maça 1 gün kala, 4 saat uzaklıktaki başka bir şehre taşınmış olsun. şüphesiz bu kararı verenler, terim'e 10, donk'a 6 maç ceza veren ile aynı ekip.

    neden kayseri sorusu ayrı bir muamma. çünkü, günümüz şartlarında 4 saatlik bir uçak yolculuğu ile portekiz'e ve ya norveç'in kuzeyine bir yere de gidebilirlerdi. federasyon artık zıvandan çıktı, herkesin sabrını zorluyor.

    ankara'da oturuyorum. çalıştığım yerde de sayısız fanatik ankaragücü tarafı var. hepsi işini gücünü ayarladı. bunların çoğu haftalardır bu maçı bekleyen ve pat diye kayseri'ye 4 saat gidip 4 saat geri gelemeyecek durumda olanlar. bu karar son dakikaya kadar bekletilmese, hepsi kendini ona göre programlayıp şehir dışına da gidebilirdi. tüm süreç baştan sona federasyondaki tetikçiler tarafından tezgahlanmış.

    dahası, ankaragücü ekibi kendi stadında oynayacağını düşündüğünden, milli maçlar arasında zemine göre ilk 11'ini belirlemiş, maçta sahada daha güçlü duracak, ayağı sağlam basan oyunculardan bir kadro, taktik oluşturmuş olabilir.

    zeminin mükemmel olduğunu iddia etmek zaten saçma ama daha önce bu sahada puan kaybeden kayseri, malatya, akhisar, trabzon maçları tekrarlanmayacaksa, federasyon gözlerimizin önünde tam bir adaletsizlik, ahlaksızlık örneği yaşatıyor.

    edit: "4 saat"'e özellikle vurgu yaptım. çünkü istanbul'dan direkt uçuşla 1 saatte gelinen kayseri'ye, ankara'dan uçak olmadığından kara yolu ile 4 saatte ulaşılabiliyor. kayseri'ye ulaşmak için en az 2 tane şehir üzerinden de geçmen gerekiyor. ankara'ya komşu şehir falan da seçilmemiş!
App Store'dan indirin Google Play'den alın