• 870
    geçen sezonlara kıyasla topla daha çok oynadıkları için doğal olarak tempoları düşmüştür; ancak 11 kasım 2018 liverpool fulham maçındaki tempo, bu sezon oynadıkları standardın da altında kalmıştır.

    geçen sene gegenpress ağırlıklı bir top oynayarak bir çok maçı kazanmış olsalar da, özellikle topu onlara bırakıp kapanan wba gibi takımlara karşı saçma salak kaybettikleri puanların şampiyonluğa mal olmasından mütevellit, klopp'un topla daha çok oynayarak skora gitmek istemesi makul bir hamledir; şu ana kadar da bu hamlenin meyvelerini toplamış gibi duruyorlar.

    kadro olarak şu anda city'nin altında oldukları kabul edilmesi gereken bir gerçek. tottenham ile farklı güçlü noktaları olduğundan, kadro olarak epl yapısına hangisinin daha uygun olduğu tartışılabilir ama en iyi ikinci kadronun sahibi olduklarını söylersek de büyük yalan söylememiş olabiliriz. şahsi görüşüm united'ın ağır tempoda oynayabilen orta sahası ile chelsea'den çok daha net iyi kadroları olduğudur.

    geçen sene en büyük sıkıntıları olan kale konusu allison ile kapandı. emre can - milner - henderson - wijnaldum ile kanattan devşirilen ox ve lallana ikilisinden kurulu orta sahada, ilk 11 oynayan emre can ve milner takozlarının yerine keita ve fabinho'nun gelmesi, özellikle rakibin kapandığı maçlarda yaratıcı özellikleri nedeniyle avantaj sağlamalarına sebep oluyor. milner zaten çok koşan ama topla ilişkisi ve yaratıcılık seviyesi bence iyi olmayan bir adam. öyle rakip çeksin ara pası salsın falan beklemeyeceksin.

    gomez, arnold ve robertson üçlüsünün performansları ile sınıf atlamaları ve van dijk effect nedeniyle savunmada da geçen senelere göre çok daha sağlam duruyorlar. bekten devşirme olmasına rağmen özellikle stoperde gomez bu sene çılgın atıyor. imkanı olanın izlemesini öneririm. yedeklerde seri hata üretim bandına sahip olmasına rağmen lovren ve matip de duruyor. en azından artık klavan yok. klavan ne amk? yine bacağı kopmuş olsa gerek 14819274 maçtır ortalarda görünmeyen clyne da sağ bek rotasyonunda

    ön alanda shaqiri ile toplamda 2 olan kanat sayısını 3'e çıkarttılar; önemli bir transfer. sakatlık sonrası ox, orta sahadan buraya da kaydırılabilir.

    en büyük sıkıntıları forvet. firmino çok efektif, düzenli performans sergileyen ve hareketli bir forvet olması nedeniyle çoğu zaman işi götürüyor; ancak özellikle rakibin otobüsü park ettiği maçlarda veya formsuz olduğu maçlarda yerine koyabilecekleri güvenilir bir alternatif, veya oyun yapısını değiştirebilecek bir yedek forvet yok. solanke bu seviyenin topçusu değil, sturridge de firmino'nun yaptığı şeyleri daha kötü yapabilen bir adam. yani firminoyu aldım sturridge'i koydum ceza sahasını domine etsin sırtına rakip alsın derseniz farrakları yersiniz.

    moreno sanırım öldü, onun yerine bir sol bek, belki bir sol açık ve kesinlikle bir adet dominant ve marka forvet almaları halinde city ile denk bir kadoya sahip olabilirler.

    şampiyonluk? bu city ile zor, ancak imkansız değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın