resim
Ömer Bayram
Takım:Amed SK
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 411
    biraz aklına mukayyet olması, soğukkanlı kalabilmeyi öğrenmesi lazım gelen futbolcu.

    10 kasım 2018 kayserispor galatasaray maçında ceza sahası içinde uzaklaştırdığı (!) bir top var ki fecaat. beşli savunma yerleşmiş. ceza sahasındayız. ceza sahası içinde 1 rakip futbolcu ceza sahası içinin ondan en uzak köşesinde. ona en yakın futbolcular, yanındaki iki stoper, maicon ile serdar aziz. yakında uzağında, görüş alanı içinde herhangi bir rakip futbolcu. ömer bayram havadan gelen topa dan diye vuruyor. hem de ceza sahası içindeki rakip olduğu adamın olduğu yere.

    burada sıkıntı, topu uzaklaştırdığı yer değil aslında. mentalitesi. yoksa uzaklaştırırken topa istediğiniz gibi vuramayabilirsiniz. orada sıkıntı yok, tabii bence.

    onun haricinde savunması iyi değil, hücumuyla öne plana çıkan bir oyuncuydu. yanlış anlaşılmasın. oyun kurulumunda veya tam görerek yani refere maçta mariano'nun ona yaptığı asist orta gibi ortalar beklememek lazım. ömer bayram, bildiğiniz kafasını öne eğip sıfıra doğru inen ve vasat/vasat üstü ortalar yapan bir futbolcu. ben ortalarının o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. çünkü onun ortalarını değerlendirecek oyuncumuz ceza sahası içinde yok. dediğim gibi kendisi, kafacı olmayan adamlara "al da at" diye ortalar yapacak bir adam değil.

    eksik yönlerini ise dinamikliği, çalışkanlığıyla kapatmaya çalışıyor. alıp gidebilme potansiyeli de bu dinamiklikten kaynaklanıyor zannımca.

    oyun kurulumunda basit hatalar yapması muhtemel aynı zamanda. bu yüzden oyun kurulumu sırasındaki sıkışıklığı onun tarafından rahatlatmak sakıncalı olabiliyor. zaten oynadığı maçlarda rakip takımlar oyun kurulumda ona şok ve kademeli pres yapma eğiliminde.

    savunmasının iyi olmadığını söyledik. refere maçta biraz iyi durmasının sebebi, kanadındaki emniyettir. arkasına adam kaçırmasıyla ünlü olduğunu biliriz ama arkasını süpüren bir serdar aziz'in varlığı onu da rahatlattı. yani 3 5 2'de daha uygun gözüktü.

    onun haricinde şutlar meselesi var. hakikaten özgüven tavan arkadaşta. şutları da öyle dağlara taşlara değil, düzgün, sert. ilginç bir şekilde bir bek oyuncusunun girebileceğinden, doğrusu orta kıvam bek oyuncularının girebileceği gol pozisyonlarına bolca giriyor. hem de attırma tarafında değil, bizzat atma tarafında. tabii atamıyor. kim atıyor ki bizim takımda zaten?

    orta kıvam bir adam işte. böyle oyuncularla oynayacaksanız, kurguyu iyi oturtmalı, görevlerini çok iyi anlatmalısınız. özellikle daha önce büyük kulüp tecrübesi yaşamamışsa.

    ikinci bir nagatomo arıyorsanız çok yanlış yerde ve zamandasınız. bizim şu an ikinci bir nagatomo'yu kadromuzda tutabilecek cürmümüz var mı? zaten ne zaman oldu ki?

    yedek işte. iyi yaptığı şeyleri öveceğiz. kötü yaptığı şeyleri eleştirip geliştirmesi için bekleyeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın