• 1250
    bugün 10 kasım. her 10 kasımda olduğu gibi bir kesim atarük paylaşımları yaparak bazı şeyleri göstermek isterken bazıları da bilerek tepkilerini belli etmek için dini paylaşımlar yaparak atatürkü kötülemeye çalışmakta onun kötü biri olduğunu belirtmekte onu sevenlerin yanlış yolda olduğunu kendinde göstermeye çalışmaktadır.
    çok değil 7- 8 yıl öncesine kadar kendini türk milliyetçisi olarak tanımlayan ben m.kemal atatürk ü sevmezdim. türkiyedeki bu gerçeği saklayan çoğu insan gibi. nedenini tam olarak bilmiyorum ama sevmezdim. sevmeme gerekçelerim arasında çevreden duyduğumuz şu hadiseler vardı ; haşa atatürk dinsizdi , inanmazdı müslümanlara müslüman oldukları için zulmetti , bir alfabe değiştirdi ülkeyi bir gecede cahil bıraktı alimleri astı v.b. , sarık giymesinler diye şapka kanunu çıkardı , medreseleri kaldırdı medresede okuyan talebeleri zorla! savaşa götürdü… bunun gibi bir sürü söylenen bazısının aslı astarı olmayan bazısının ise neden yapıldığı anlaşılmayan bir sürü neden… bunlar gibi inanılıp aslında yanlış olan o kadar şey var ki hangi birini buraya yazmalı. üniversite okumanın bana en büyük kazancı , insanları dinine diline ırkına göre değerlendirmek yerine insan olduğu için karakterli olduğu için dürüst olduğu için çalışkan olduğu için sevilmesi saygı duyulması gerekliliğidir. biz bazı hurafi inançlar endeksli düşündüğümüz için sunni olarak alevileleri de sevmezdik. eskişehirde yaşadığım 13 sene boyunca tanıştığım en dürüst en temiz insanlar alevi kardeşim abilerim arkadaşlarımdı. yine bir önyargıyı yıkmıştım ama yine hayat tecrübesi ve gördüklerim sonrasında okuduklarım sayesinde . ama ben ispartada köyümde yaşayan biri olsaydım büyük ihtimal ne atatürkü ne de alevileri sevecek onlara saygı duyacak ne de hayatın asıl önemli noktalarını tecrübe edecektim. şunu da belirtmek isterim ki suç aslında ne bende ne de benim geçmişimdeki sıkıntıları yaşayan insanlarda. suç bize bunları yanlış öğreten , bize bunları yanlı öğreten kendi çıkarları için dini , mezhepleri , isimleri , partileri , atatürk ü kullanan insanlarda.
    bu ülkeye en büyük zararı verenler atatürkçüyüm deyip özgürlükçüyüm deyip başörtüsüne karşı çıkanlarda müslüman dindarım deyip atatürke hakaret edenlerde kendilerine göre açık giyindiği için karşısındaki insana tekme atanlarda laf atanlarda onları haşa kafir olarak nitelendirenlerde. iki uçta gerçekten çok zararlı. bu ülkede ne ezandan rahatsız olanlardan fayda gelir ne de ramazanda kendi oruç tutup zoruna giden zorla oruç tutan oruç tutmayana da bu sebeple saldıran insanlardan fayda gelir.
    lütfen kimse hakkında ön yargılı olmayın ve okuyun araştırın. kişiye giyimi ile kuşamı ile değil de fikirleri ile karakteri ile muamele edin.

    dünya sınav dünyası çalışma dünyası bilim fen dünyası olmasaydı dünyada savaşanlar ezilenler ağlayanlar kaybedenler hep müslümanlar olmazdı.

    son olarak bu vatana hizmet etmiş başta tek derdi türk milletini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olan ulu önder mustafa kemal atatürk’ ü , silah arkadaşlarını ve geçmişten günümüze tüm şehitlerimiz gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın