• 842
    donk ve rodrigues'e verdikleri cezalar futbol disiplin talimatına aykırıdır. çünkü hakemin gördüğü ama cezalandırmadığı hiçbir hareketi görüntülere dayanarak cezalandıramazsınız. futbol disiplin talimatı sadece hakemin görmediği ya da görmesinin mümkün olmadığı kural dışı hareketlerde görüntülerden hareketle ceza verebiliyor.

    şimdi kenara çekilip her şeyi izleyen fırat aydınus yaratığının donk ve rodrigues'i görmemesi mümkün mü? kesinlikle mümkün değil bal gibi gördü her şeyi. gördüğü halde sarı ya da kırmızı kart çıkarmadığına göre bu iki futbolcuya görüntülerden hareketle ceza verilemez.

    büyük ihtimal pfdk fırat'tan ek raporu bu iki futbolcu için istedi. bunların hareketlerini gördün de karta gerek mi duymadın yoksa hiç mi görmedin diye sormuşlardır. o da büyük ihtimal hiç görmedim diye ek rapor vermiştir. yani yalan beyanda bulunmuştur. çünkü görmemesi mümkün değil her şeyi gördü. görüntüleri de var'dan izleyerek kırmızı ve sarı kartları çıkardı zaten. hem çıplak gözle hem de var'dan izlediği hareketleri görmemesi mümkün olmadığına göre fırat aydınus ek raporunu görmedim diye verdiyse yalan beyanda bulunmuştur ki bu açık bir suçtur. resmi kurumları yanıltmak için yalan beyanda bulunma suçudur bu. bence yönetimimiz bu konunun peşini bırakmadan tüm hakem raporlarını incelemeli ve de gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunmalıdır. sonuç alınabileceğinden eminim. çünkü resmi kurumlara yalan beyanda bulunmak spor mahkemelerinin, yani mhk ve tahkimin görev alanı dışındadır.

    verilen bütün cezalara karşı tahkime giderken de bu güne kadar verilen bütün emsal kararlar görüntüleriyle birlikte tahkimin önüne sunulmalıdır. özellikle şenol güneş, aykut kocaman, volkan babacan olaylarında verilen kararlar emsal olarak sunulmalıdır. verilen cezaların büyük oranda kaldırılacağından eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın