resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 2453
    takimin ortasahasiz gorunumunun nedeni, kendisinin oynadigi taktiktir. kendisi bir onlibero gibi degil bir libero gibi oynuyor, yani stoperlerin arasina fazlaca girmekte ve orta alana neredeyse hic cikmamaktadir. bu durumda ortasaha tamamen ndiaye ve belhandaya kalmakta ve onlar da top cikarma olsun savunma yapma olsun pozisyon alma olsun konularinda yeterli olmadiklari icin ortasahasiz bir oyun izlemekteyiz.

    bu sistemin nedeni hocanin savunmacilara guvenmemesi diye dusunuyorum ancak ortasahasiz oyun bize savunma zaafiyetinden cok daha fazlasina mal oluyor. donen toplari alamiyoruz, atak devamliligi saglayamiyoruz, surekli kontra yiyoruz vs. buna ek olarak da donk oynadigi pozisyonda bana gore iyi oynamiyor. ornek olarak 7 kasim schalke 04 sampiyonlar ligi macinda yedigimiz 2. golde, kanada inmis oyuncu topu geriye cikardiginda orada olmasi gereken donku serderin dibinde anlamsiz bir poziyonda gorduk.

    galatasarayimizin oynamasi gereken sistem kesinlikle ndiaye ile birlikte bir onliberonun yan yana oynadigi sistemdir. bu hem savunma guvenligi hem ortasaha kalabalikligi hem de pas alisverisleri icin mecburi olan yontemdir.

    bu sistem kendisinin tercihi degildir elbet, benim elestirim de oynadigimiz bu yalanci 3lu defansa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın