resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 3849
    en ofsayt entry' m kendisiyle ilgilidir. (bkz: #2516435)

    ilk entrylerimden biri olduğu için anlatmak istediğimi net ve doğru ifade edemediğim için ofsayta düştü sanmıştım ancak, bu durumu belirten ilgili entry' nin de ofsayta düşmesiyle durumun bu olmadığını anladım; (bkz: #2524594)

    o gün bu adamın "32 yaşından gelen" 6 milyon €' nun hiç birşeye derman olmayacağını anlatmaya çalışmıştım. kendisi gibi bir forvetin 6 milyon €' ya, hele hele o kadar sürede, yerinin doldurulamayacağını, madem yerini doldurmak istediğin bir adamı gönderiyorsun, o zaman göndermemelisin mantığını anlatmaya çalıştım. ancak türk toplumunda her zaman rüzgarın yönüne doğru düşünme ve konuşma eğilimi olduğu için ofsayt yağmuru gelmişti. ki entryinin bu kadar ofsyata düşmesini beklemiyordum.

    herşeye rağmen;

    bafe şuan takımda olsaydı, satılmasaydı... hem şampiyonlar liginde hem ligde parasının karşılığını kat be kat vermişti. geçen sene yaptığı gibi...

    şunu da belirteyim de futbolu bilen insanlar üzerime kükremesin, kendisi olsaydı da iyi oynayacağımızı iddaa etmiyorum. temelde sorunumuz santrafor gibi görünmüyor. top santraforun olduğu yere gitmiyor. ancak top santraforun oraya gittiğinde de neler olduğunu görüyoruz. kaç maçtır akan oyunda gol atamamızın sebebi pozisyona giremememiz, girdiğimizi atamamız. bir santrafor bu iki sorunu da yok etmez di ancak hafifletirdi ki bu bafe ise...

    kendisi olsaydı ligte en en en az 4, şampiyonlar liginde ise en az 3 puan daha fazlamız "olabilirdi". normalde çok farazi cümleler olarak gördüğüm bir cümle kurdum ancak şuan hiçbir santrafor futbolcumuz olmadığını bilen ve bu seneki galatasaray maçlarının tamamını izleyen herkesin anlayabileceğini düşünüyorum.

    kendisinden gelen o 6 milyon € + yıllık ücretini şampiyonlar ligi grubundan çıkarak, çıkmasa bile daha çok puan toplatarak ve ligte daha çok maç kazanarak kat be kat çıkarırdık. yönetimin en kötü hamlelerinden biri bafetimbi gomis' i ikna etmek yerine taraftarın önüne atmaktır. o kadar kötüdür ki yerine kimseyi bulamamışlardır zaten...

    dar açıdan bakmayın şu hayata. devre arası da düzelmeyecek. bulamazsın 5 futbolcu birden takıma... ve günler geçtikçe hep beraber daha iyi anlayacağız bu topçunun değerini.

    siz şimdi deyin ki galatasaray forması kutsaldır bla bla bla... sanki adam formaya küfretmiş gibi hain deyin. sanki gece alemden aleme gezen soytarılar gibi galatasaray duruşuna ihanet etmiş gibi "bırak şunu ya" deyin.

    halbuki sadece adam zam istedi. sen yönetici olarak ya ikna edeceksin yada karlı bir şekilde elinden çıkaracaksın o çalışanını. bu kadar paraların döndüğü ortamda bafetimbi gomis gibi bir futbolcuyu 6 milyon € ya bana göre satmak skandaldır. evet kendisi artık gitti önümüze bakalım diye düşünmek kolaydır.

    ben de saplantılı değilim kendisine, bana göre bafe bulunmaz hint kumaşı da değil zaten ancak;

    arkadaşlar neye burun kıvırdığınızı, neye tepki yükselttiğinizi, neye kızdığınızı, ne istediğinizi bir yerlerden esen rüzgar belirlemesin artık. 2+2' yi toplarken bile hesap makinesi kullanan esnaflar gibi tembel yorumlar yazmak sizi de tembelleştiriyor, galatasaray ruhunu da. rüzgarın yarattığı hava boşluğundan çıkıp biraz gerçeklerle yüzleşelim rica ediyorum.

    ömer bayram, belhanda v.s. gibi isimlere hatta daha da ileri gidiyorum dursun özbek, fatih terim, mustafa cengiz, aldürrahim albayrak gibi isimlere takılmayalım. ne olumlu ne olumsuz anlamda... sistemsizlikten yakınalım. hocam bu takımın bir sistemi var mı diye soralım. transfer beyni var mı. bu takımda neden sportif direktör yok, sportif direktör nedir ne iş yapar diye soralım... soralım da... hocanın vardır bir bildiği di mi...

    bir futbol takımı kendi kendine nasıl bu kadar zarar verebilir anlayamıyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın