• 2452
    https://www.galatasaray.org/...kinda-aciklama/40707

    ne yazik ki yeterince guclu ve yeterince vurucu olmayan, cok da ehil ellerden cikmisa benzemeyen bir metin yayinlamis kulubumuz. acikcasi unal aysal donemindeki aciklamalar cok daha saglam oluyordu.

    bir kere aciklamanin her cumleyi bir satira yerlestiren bol "enter" kullanimiyla yazilmis olmasi cok yanlis. ciddi, kurumsal bir kultur yansitmiyor. ikincisi, karsi tarafa tam olarak ne dendigi, ne anlatilmaya calisildigi pek de net degil. metin bu minvalde biraz populist siyasetcilerin ici bos hamasi nutuklarina benziyor.

    mesela su cumleyi ele alalim: "rakibin de türlü hatalarını örneklediği, kamuoyunun “maçı katletti” derecesinde tepki verdiği hakem fırat aydınus ve v.a.r. hakemleri, tff tarafından aklanmaya çalışılmıştır."

    burada "rakibin de 'bazi' hatalarini listeledigi..." yazsan, turlu yerine bazi kelimesini kullansan sadece tek kelimeyle fenerbahce'nin aciklamasindaki secici yaklasima guzel bicimde gondermis olursun.

    sakin ve akilli bir ofke, bu tarz durumlarda boyle pek de bir sey anlatmadan bagiran aciklamalardan cok daha ikna edici olabilir. biz kulup olarak ne yazik ki cok buyuk bir insan kaynagi sikintisi cekiyoruz ve bu yetkinlik eksigimiz, sakin ve akil dolu bir ofkeyi iyi yazilmis bir metne dokebilme kabiliyetinden yoksun yonetim kuruluyla beraber cok net bicimde ortaya cikiyor.

    "tff ve kurullarına ait güven sorgulaması, onarılamaz bir yara daha almıştır."

    ne demek bu mesela? guven sorgulamasi yara mi aliyor? metni yazdiktan sonra hic bir daha okumadiniz mi? boylesi bir aciklamada her kelimenin, her cumlenin, her noktalama isaretinin cok onemli oldugunu idrak edemiyor musunuz?

    "sorunsuz maçta sahayı yönetemeyen, hatalarıyla herkesi çileden çıkaran, niyeti ve maksadı “gizli hedefi var mı?” diye sorduran hakem, baş sorumlusu olduğu olaylardan uzak tutulmuştur."

    ozellikle cumlenin ikinci kismi facia. "niyeti ve maksadi 'gizli hedefi var mi' diye sorduran hakem" ne demek?

    soyle yazsan mesela: "uzunca sure sorunsuz ve centilmenlik icinde gecen musabakanin sonunda istenmeyen olaylar yasanmasina sebep olan, bu olaylarin fitilini hatali ve adaletten uzak kararlariyla atesleyen, macin onune gecip turkiye'nin en buyuk spor olayini kisisel sovuna cevirmeye calisan, mac sonucunu ve belki de bu musabaka uzerine bahis oynayan binlerce insanin finansal durumunu etkileyen kararlariyla niyeti ve olasi hedefleri sorgulanir hale gelen hakem hakkinda hicbir sorusturma acilmamasi, federasyonun da bu mac oncesinde farkli amac ve beklentiler icine oldugu izlenimini uyandirmistir!"

    kisacasi, koskoca galatasaray kulubu bir aciklama yapiyorsa her kelimeyi, her cumleyi titizlikle hazirlamak, en basta dil hakimiyetiyle karsi tarafa ustunluk mesajini vermek zorundadir. su haliyle bu aciklama ultraslanin yaptigi twitter bilgisellerinden farksiz bir usluptadir. oysa galatasaray spor kulubunun resmi aciklamalarinda dil hakimiyeti ve yazarlik kabiliyeti, cok daha ustun bir niteligi ortaya koyacak bicimde, bambaska bir seviyede olmaliydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın