resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 5146
    galatasaray taraftarının olayları yorumlayış biçimine bayılırım, cidden tarafsız olarak da böyle düşünüyorum, sık sık da yazarım bunu farklı konular için. bizi diğer kulüp taraftarından ayıran yegane özelliğimiz, doğru tespitler doğru tepkiler vermemiz. yeri geliyor kendi içimizde de çekişiyoruz, şuursuzu karakterisizi holiganı elbet bizde de var, ama şunu biliyorum galatasaray taraftarının çoğunluğu bir olaya bir yorum getiriyorsa, bir şahsı yüceltiyorsa veya bir şahsı siliyorsa, hakkaniyetli davranır, doğrusunu söyler. kimi sevip kimi sevmeyeceğini iyi bilir, arda turanı da herkesten önce silmiştir, atıyorum basketbolda cemal nalga olayının sorumlularını da.

    bunun ışığında, belhandayı da geldiğinden beri beğenmeyen ama ağır da eleştirmeyen biri olarak, yorumlara bakıyorum en başından beri. ciddi anlamda böldü taraftarı, çoğunluk beğenmeyen kesimde bu kesin. çok da haklı sebepleri var, mesela ilk yorumlardan biri gamsızdı. daha ikinci üçüncü maçtan bu tespit yapıldı, beğenenler inanılmaz kızmıştı buna. 1,5 yıl geride kaldı, ne kadar doğru bir tespit olduğu ortada, yediği kırmızı kartlar ve en son derbide yaptığı hatayla. takım oyununa uygun bir adam değil asla, o bilinç yok, sonradan kazanılacak bir özellik değil. doğrudur, saha içinde oyuna kattığı özel anlar oluyor, lakin savunucularına kendi adıma ricada bulunuyorum. asıl siz kabul edin, sizin bu adama sevginiz galatasaray sevgisini geçmiş durumda, malesef böyle. anlamaya çalışıyorum, bazen karizmatik gelebiliyor bazı topçular(carrusca vardı mesela, arjantinli solak diye inanılmaz umutluydu insanlar, hep olsun diye bekleyen bir kitlesi vardı), kabul edesi gelmez insanın, o oyuncuya sonsuz güven hissiyatı oluşuyor ama zarar veriyor bu adam ciddi şekilde. fatih hoca her oyuncusunu savunur, katkı almaya çalışır, bununla savunmayın adamı. erene sinana da sahip çıkıyor hoca, sabriye selçuğa da, yapısı böyle adamın, oğulları gibi görüyor takımı.

    insan doğası hep gözünün önündekini benimser, ona alışır, öncesini çabuk unutur. elimizde belhanda var diye unutmayalım eski oyuncuları, bu takım belhandaya muhtaç değil, belhandaya bu kadar sorununa rağmen katlanmak zorunda olan aciz bir kulüp değil. ne değerli sporcular giydi bu formayı, kimseden görmediğimiz lakayitliği görür olduk belhanda ile, rica ediyorum biraz uzaktan bakın olaya, çoğunluğun ne demek istediğini anlamaya çalışın. yoksa herkesin derdi galatasaray...
App Store'dan indirin Google Play'den alın