resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 13808
    ne yapıyor da her maç forma şansı buluyor anlamış değilim. oyuna girdikten sonra yaptığı tek olumlu hareket, teknik ekipten aldığı taktikleri futbolculara aktarması. başka da hiçbir olumlu hareketi yok. topu almamak için toptan kaçması, topu aldığında ileri düşünmek yerine yan veya geri pas yapması insanı hayattan soğutuyor. en basitinden 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçında son 20 dakikada oyuna girdi ve hiçbir şey yapmadı. buna rağmen 25 bin euro maç başı ücret aldı. sözleşmesinde de 31 ağustosta geçerli olan kur hesaplandığı için 7.6 ile çarpılacak. yani tl bazında 190 bin lira yapıyor. süper kupadan itibaren toplamda 9 resmi maçta forma giymiş. bu 9 maçta sadece sahada hayalet gibi gezdiği için 225 bin euro aldı. bu da ortalama 1.7 milyon lira yapıyor. yani sahada ruh gibi gezen adamı oynatmasaydık, 1.7 milyon lira tasarruf etmiş olacaktık.

    bu adamın sahaya çıktığı her maçta inanılmaz derecede zarar ediyoruz. sadece geçen seneden itibaren toplamda 42 resmi maçta aldığı ücret ortalama 5 milyon lira yapıyor. geçen seneki sözleşmesinden tl bazında 11.8 milyon lira aldı.*. bu sene ise 22 milyon lira alacak. kaba bir hesapla; sadece iki sene maç başı ücreti ve maaşıyla birlikte bize 40 milyon liraya mal oldu. bu da şu demek oluyor; sadece iki senede galatasaray'a verdiği zarar, galatasaray'ın toplam borcunun 35/1'i yapıyor. düşünsenize, tek bir kişi bu kadar büyük bir kulübe böylesine korkunç bir borç bırakıyor. üstelik bunu sadece 2 senede yapıyor. gerçekten akıl alır gibi değil.

    sözün kısası; kulübe nakit akışı sağlamak için illa taraftarı store'lere doldurmak gerekmiyor. veya taraftarın biletlere akın edeceğini bile bile bilet fiyatlarını yükseltip, sözde kulübe kâr ettirmekte gerekmiyor. ya da düzlüğe çıkmak için kulübün en değerli arazilerini satışa çıkarmakta gereksiz oluyor. sen eğer bu tür kapı gibi sözleşmeleri yapan başkanlardan hesap sormazsan, bu oyuncuların oynadığı kötü futbola dur demezsen; asgari ücretlinin, öğrencinin ve diğerlerinin parasına, sırf galatasaraylı diye göz dikemezsin!
App Store'dan indirin Google Play'den alın