resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 662
    takımımızın, yaşının çok üstünde bir olgunlukla top oynayan ve yine yaşıtlarının çok önünde bir fiziğe sahip olan genç defans oyuncusu.

    özellikle son zamanlarda bir takım yorumlar aldı yürüdü. kimisi hamle sıkıntısı var diyor, kimisi penaltı yaptırma konusunda kulağı çekilmeli diyor, kimisi dengesiz diyor vs.

    birincisi, hamleleri takımımızdaki serdar aziz hariç tüm stoperlerden çok daha iyidir. hatta ligimizdeki çoğu stoperden iyidir. kendi kendimize sorun yaratmaya bayılıyoruz. kardeşim son maçlarda yanındakilerin açığını kapatmak için iki kişilik oynadığı gibi orta sahadan sarkan topları da tek başına süpürüyor. bir stoperin, hele hele büyük takım stoperinin çok üstünde bir sayı ortalamasıyla son müdaheleleri yapıyor. buna rağmen bursaspor maçında yaptırdığı penaltıda belhanda’nın hiç olmadık yerde ve zamanda kaptırdığı top yüzünden geriye dönemeyen mariano’nun boşalttıği bölgede kalemize giden son adamı kovalarken kumar diyebileceğimiz bir hamle yapmak zorunda kaldı. ya rakibin çok rahat bir gol vuruşu yapmasına imkan verecekti ya da penaltı pahasına topa hamle yapacaktı, o ikincisini tercih etti. makul olan da buydu zaten. malatyaspor maçındaysa mariano, kendisinden daha kısa olan rakibe çok rahat kafa vurdurdu, çizgi halindeki defansın arkasına rakip forvet gibi sarkan ahmet çalık’ın ofsaytı yerle bir etmesi yüzünden ceza sahası içinde adem büyük’le birebir kaldı. hepsini geçtim, haydi söylendiği gibi gerçekten hamlelerde hata yaptığını, bu pozisyonlarda %100 kusurlu olduğunu kabul edelim. yahu bu çocuk daha 18 yaşında. yaşıtları daha liseyi bitireli 5 ay oldu belki de. siz 18 yaşında 33 yaşındaki maldini performansı bekliyorsunuz ozan’dan. aklım almıyor. çocuk 15 pozisyonun 14’ünü müthiş bir efor ve özveriyle, ders niteliğindeki müdahelelerle savuşturuyor, 1 tanesinde önündeki, yanındaki dayısı yaşında adamların acemilikleri yüzünden başarılı olamıyor, başlığına bakıyorsunuz (88), twitter’a bakıyorsunuz, “bir cacık olmaz”, “ikinci semih” bilmem ne. çocuğun gelişimi için en mantıklı hamle elindeki akıllı telefonu alıp 3310 vermek olacak böyle giderse. 3-5 maymun iştahlı yüzünden cesareti ve kendine güveni kırılacak, sonra o 3-5 maymun iştahlı çıkıp “biz demiştik abi” diyecek.

    ne olursa olsun, saha dışında fahiş hatalar yapmadığı sürece -ki umudum ve inancım yapmayacağı yönünde- bu fen lisesi mezunu kardeşimi, doymak bilmez maymun iştahlılara yem etmemek için karınca misali de olsa uğraşacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın