• 11
    #2533571 de aslında sürekli gündemde tutulması gereken bir konuyu işaret etmiş kaideyi taciz eden istisna, askerlikten beter bir devrecilik var prolisans konusunda. sanırım ekşisözlükte birisi yazmıştı, anadolu şehrinde hali vakti yerinde ev araba var. hanım hayatını tüketiyor boşanıyorlar. bu işe giderken ayağım geri gidiyor deyip duruyor; bir sabah kalkıp aslında teknik direktörlük yapmak istediğini farkediyor. herşeyini satıp ingiltere'ye gidiyor - uefa lisansları için kurslara okullara katılıp çalışıyor. b'de idi en son pro lisans alana kadar devam edecektir.

    bu arkadaş mesela bir sabah bu hayalle kalksa türkiye'e u15ler şanslıysa u21ler arası gider gelir, sonra bir türk vasıfsız teknik direktöre yardımcı olabilmek için torpil aranır durur, 50 yaşından önce prolisans alırsa şanslı.

    şu anda muhtemelen 40larına pro lisans alarak girecek.

    çoğu takımın taktiği benzer, kaliteli yabancı oyuncular sadece teknik direktörlere kopyala yapıştır formatında aşırı kolaylık sağlıyor.
    kaliteli bir hücumcu, fizikli ve kalıplı; yanına seri koşucu kanatlar veya ofansif ortasahalar, kaliteli oyun kuran bir iki ayakta oldu mu tamam. üst sıraya karşı kapalı savunma ve bireysel hata, kontra atak kovalayarak az adamlı savunma karşısında gol arama.

    biz bu sebeple açık bıraktığımız için arkayı puan kaybediyoruz. (arka açık kalmasının kadro yapısıyla alakası var yoksa eksiksiz savunmada fazla bir açık bırakmıyoruz)

    ffp sayesinde kadrolarda kısıtlanınca moral değeri kontradan gol bulan ekibe geçiyor. diğer takım üretken olarak kısırdöngüde olduğunu hissedince maçı çevirmeside zorlaşıyor.

    burada tabi bu kısırdöngülerde ana etmenlerden biri teknik yönetim. aynı isimlerden oluşan kısırdöngünün niye kırılamadığınıda basit bir aramayla görüp okuyabiliyoruz.
    https://www.tribunajans.com/...-ve-genc-teknik.html

    ne kadar gündemde tutarsak hak etmeyenleri o kadar rahatsız eder bir fikir lobi oluşumuna katkıda bulunuruz. pahalı bir keyif oldu futbol izleyiciliği ve taraftarlığı. para verip karşılığını istemek hakkımız.
    gönül başka iş başka oluyor artık.

    her hafta bu başlığı canlandırın renktaşlarım da genç teknik direktör - emekliliğinde yaşa takılmayan - abdullah avcı fenerbahçe'ye gittiğinde heyecan duyalım :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın