• 170
    kazanacağımızı tahmin ettiğim derbi. bugüne kadar herkes gibi ben de bazen tahminlerimde haklı çıktım, bazen yanıldım ama kağıt üzerinde eksiklerimize rağmen bu maçı kazanacak güce gayet sahip olduğumuzu düşünüyorum.

    ilk faktör "şu ara" ne kadar eleştirsem de fatih terim. hocanın türk telekom arena'da şimdiye kadar normal sezonda fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor ve hatta başakşehir'e karşı çıktığı büyük maçlardaki performansı 11'de 11. bir daha yazayım; 11'de 11. sadece 2011-12 sezonundaki süper finalde oynanan 3 maçı da kazanamadık. o maçlarda da galibiyeti hak eden taraf olmamıza rağmen 2 beraberlik, 1 yenilgi aldık. tek yenilgimiz de herkesin hatırlayacağı üzere bir futbol mucizesi olan 22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı.

    ikinci faktör takımın türk telekom arena'daki lig performansı. son iki sezonda 22 maçta 20 galibiyetimiz ve sadece 2 beraberliğimiz var. futbolla ilgilenen herkesin iyi bildiği üzere galatasaray, içerde farklı oynayan bir takım. bu durumun takıma verdiği özgüven de cabası. işin bir diğer güzel tarafı da fenerbahçe'nin deplasman performansı. şimdiye kadar lig+avrupa'da çıktıkları 8 deplasman maçında sadece 1, o da 1-0'lık konyaspor galibiyeti almışlar. bu maçların 5'inde gol dahi bulamazken, ligde de sadece kazandıkları maçta gol atabilmişler. bizim iç sahadaki defans performansımız da epey iyi bu arada. lig+avrupa'da toplam 7 karşılaşmada sadece 2 gol yedik ve bu 2 gol de penaltı.

    üçüncü faktör bana göre fenerbahçe'nin orta sahası. mehmet topal - jozef de souza gibi sert ve defansif bir ikili sonrası elif elmas - jailson ikilisi n'diaye - donk karşısında yumuşak kalacaktır. kaldı ki jozef benim için fener'in en iyi ve en sağlam oyuncusuydu. yeri doldurulamadı ve devre arasına kadar da doldurulamayacak. bizdeyse eksikler malum. serdar aziz, onyekuru ve eren'in son durumu henüz belli olmadığı için kesin bir şey diyemiyorum ama şu maçta sağlıklı bir fernando, nagatomo ve emre akbaba epey fark yaratırdı. yerlerine oynayacak oyunculardan ömer bayram soru işareti, donk elinden geleni yapar ama sağda kim iyi bir performans verebilir muamma. onyekuru yetişirse gözüm kapalı yazarım zira sinan gümüş maalesef ilk 11'de yedekten gelip verdiği katkının yarısını bile veremiyor. defansta da serdar aziz'in bir şekilde oynaması lazım. her şeye rağmen rakip fenerbahçe ve linnes-maicon-ozan-ömer bayram hattına karşı elbet bir şeyler üreteceklerdir.

    bir de işin ikili maçlar kısmı var. bakın fener'in bize önemli bir üstünlük kurduğu 2000-10 dönemi bitti. insanlar hala o süre zarfında fenerbahçe'nin bize aldığı bol gollü galibiyetleri hatırlıyor ama fenerbahçe'nin 2010 itibariyle bize karşı 3 gol attığı bir maç bile yok. 2010'dan beri oynanan 23 derbide fener'in 9, bizim 7 galibiyetimiz var. 7 de beraberlik söz konusu. gayet de dengeli bir durum. biz biraz daha kupa maçlarında öne çıkmışız, fener ise lig maçlarında ama bu süre zarfında fenerbahçe'nin bize karşı türk telekom arena'da oynanan 9 maçta da üstün oynadığı tek bir maç bile yok. tahmin edersiniz ki; tarihin en kötü başlangıcını yapmış takımın da bunu yapma şansı yok. iki son dakika galibiyeti, bir de mucize galibiyetleri var. adamların tek dayanağı da bu zaten ama papaz her zaman pilav yemez sevgili sözlük. tarihimizin en kötü zamanlarında bile sizi yendik diyen adamları yine çok kötü oldukları zamanda burada 3'lük yapıp silindir gibi ezmişliğimiz de var.

    uzun lafın kısası bu takıma güvenin ve inanın. hepberaber başaracağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın