• 123
    son yılların en kötü derbisi olmaya aday olan maç. fenerbahçe zaten leş gibi oynuyor ve tek dertleri yenilmemek olacaktır. zaten bir hocaları bile yok. bizim de kapanan takımları açmada ne kadar beceriksiz olduğumuz aşikar. takım ile fatih hoca arasında bir gerginlik olduğunu da anlamamak için saf olmak lazım. bu tabloda bu maçı almamız benim için sürpriz olur. maça kadar bir gelişme olur, fatih hoca çıkar hepimize umut aşılar, o zaman bu maça dair duygularım değişebilir.

    8 mart 2003 galatasaray fenerbahçe maçını aklıma getirdi nedense bu derbi. çok da bir alakaları olmayabilir. ancak bu maçta volkan arslan sürpriz bir şekilde ilk 11 çıkmış ve baya iyi bir maç çıkarmıştı. hatta uzun süre bunun ekmeğini yiyerek ilk 11'de oynamaya da devam etti. belki fatih hoca yine böyle bir sürpriz yaparak bu maçı alır. bunu belki bir oyuncu ile yapar belki taktik değişikliği ile yapar. bilemiyorum gerçekten. ancak fatih hocanın bu maça bilendiği gibi önümüzdeki derbiye de bilendiğine eminim.

    her iki takımın taraftarlarının da üzerinde resmen ölü toprağı var. bu maçtan mağlubiyet alan psikolojik olarak daha da derinlere gömülebilir. fenerbahçe puan olarak da derinlere gömülecektir yenilirse. buna ek olarak aynı hafta başakşehir ve beşiktaş da karşılaşacaklar*. önümüzde aslında çok güzel bir fırsat var. derbiyi kazan, kaybettiğin morali tazele, direk rakiplerinden en az birinin puan kaybını rahat rahat izle. kağıt üstünde baldan tatlı duruyor. ancak bu fırsatın bilincinde olacak bir takımımız var mı bilemiyorum.

    takıma inanmamak, güvenmemek pek huyum değildir. ancak sahada ufak bir kıpırtı bile görememek benim gibi bir çok insanın negatif duygular yüklenmesine, tribünde bağırırken ulan biz neye bağırıyoruz bunlar ne yapıyor düşüncelerine yönelmemize neden oluyor. bunları ortadan kaldıracak taraf takımımız. onlar sahada 1 göstersin, biz tribünde 10 bağırırız. bu işler böyledir. sahada oyuncular sizi ateşler, siz o ateşle sahaya alev topu yollarsınız. taraflar birbirini körükler.

    takımdan tek isteğim kazanmak adına düzgün top oynaması, mücadele etmesi, takım arkadaşı için, arma için gereken eforu sarf etmesi. fatih hocadan da tek dileğim dertlere çare bulması. ona duyulan güven, inanç yer yüzünde çok az insana duyulur. hata yapabilir ama düzeltecek olan da yine odur. inanıyoruz sana hocam. senin için yandığı gibi bizim de içimiz yanıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın