• 518
    ————————
    özgür sancar: philip cocu görevden alındı, maaşı fenerbahçe için sorun yaratır mı?

    gürcan bilgi : hayır yaratmaz. fenerbahçe spor kulübünden yapılan açıklamada, p. cocu kovuldu demiyor, görevinden alındı diyor. yani u21 ile antremana çıkacaksın diyebilir kulüp ona. çıkmazsa da istifa eder ve ücretinden kurtulabilir.

    radyo spor
    ————————
    türkiye’de futbol ve daha geniş anlamıyla spor neden içler acısı halde şu soru ve cevabında saklı. özgür sancar neden hayır demedi bilmiyorum ama demeliydi hem de hemen. ya gürcan ilgiç’i bozmak istemedi ya da kendisi de bilmiyordu.

    ilk olarak hiçbir takım resmi sitesinden yaptığı açıklamada teknik direktörü için “kovuldu” kelimesini kullanmaz, kullanamaz. kovulma sözcüğü bir hakaret ve küçük düşürmedir bu nedenle resmi sitede kullanılamaz. o sadece basın ve medyada kullanılan bir sözcüktür.

    ikinci olarak, cocu a takım teknik direktörlüğü için sözleşme yapmışken, nasıl olur da sözleşmeye aykırı oarak onun u21’i çalıştırması istenebilir? azıcık aklı, azıcık mantığı olan bir insan bile şu cümleyi etmez. gürcan bilgiç yıllardır spor medyasında yazıyor, yorum yapıyor, tv, radyo gezip duruyor. görevden almak demek sözleşmeyi tek taraflı feshetmek demektir. bu durumda ya fesih tazminatı ödenir ya da sözleşme bitinceye kadar maaşı ödenir. ondan u21’i çalıştırması nasıl istenebilir. bu güne kadar bir örneği var mı? nitekim fenerbahçe şu anda vitor pereira ve aykut kocaman’a maaş ödüyor. ali koç diyor bunu ben değil.

    gürcan bilgiç, emre bol, turgay demir, ahmet çakar’ın spor yorumcusu, yazarı olduğu bir ülkede spor’un yerlerde sürünmesinden daha doğal ne olabilir? ne olursunuz biraz okuyun, kendinizi geliştirin, türk futbolunu, taraftarını torpillemeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın